Zo werkt die Dafalgan sneller én beter…

Zo werkt die Dafalgan sneller én beter…

Als je last hebt van hoofdpijn, dan wil je daar liefst zo snel mogelijk van af. Uit onderzoek blijkt nu dat er een klein trucje is om nog sneller van je pijn af te geraken: bruiswater.

Onderzoeker Jens Van Den Abeele van de KU Leuven wou wel eens weten hoe snel een pilletje Dafalgan, dus niet de bruistablet, begint te werken als je die inneemt met bruiswater in plaats van met plat water. Hij wou dat testen, omdat een bruistablet (die altijd sneller werkt dan een pijnstiller in pillenvorm) duurder is om te produceren en ook vaak minder lang houdbaar is.

Zijn conclusie is dat het pilletje drie keer sneller gaat werken als je het met bruiswater inneemt. De maximale concentratie van het medicijn wordt al bereikt na een halfuurtje, terwijl het pilletje met kraanwater pas na anderhalf uur die concentratie bereikt.

Hij benadrukt dat het trucje wel alleen maar werkt met Dafalgan en dat je toch ook eens luistert naar de raad van de apotheker.

Eigenlijk al langer bekend

Maar eigenlijk zou dat allemaal geen nieuws mogen zijn, want alle dranken met bubbels worden nu eenmaal sneller in je bloed opgenomen dan andere. Zo komt het dat je veel sneller een dronken gevoel zal ervaren bij het drinken van champagne en gin tonic, dan van pakweg een cocktail zonder bubbels of een digestiefje zoals amaretto en martini.

Gesponsorde artikelen