Zwangerschap en intimiteit: hoe zit dat?

Geschreven met branded content van Sextoyland.be

Zwanger zijn is iets waar sommige vrouwen naar verlangen en anderen stiekem een beetje tegenop zien. Zolang de zwangerschap goed verloopt, is het voor veel vrouwen erg leuk. Toch vragen veel vrouwen zich af hoe het zit met intimiteit tijdens de zwangerschap. Er kunnen veel vragen of onduidelijkheden zijn, dat begrijpen we best. In dit artikel gaan we het hebben over intimiteit tijdens de zwangerschap.

Iedere vrouw is anders

Intimiteit is iets persoonlijks. Dat betekent ook dat niet iedereen altijd evenveel zin heeft. Dit hangt af van zoveel verschillende factoren. Zo hebben veel vrouwen een piek in hun libido rond de lente, terwijl dat bij mannen in de nazomer is. Lang verhaal kort: het is van belang dat je nadenkt over je eigen behoefte. De zwangerschap kan ervoor zorgen dat je hormoonhuishouding iets anders is dan normaal. Dit heeft vaak ook weer een invloed op je libido. Communiceer daarom goed met je partner, zodat niemand de grens van de ander overschrijdt. 

Intimiteit is niet gevaarlijk

Laten we de olifant in de kamer aanpakken: is seks tijdens de zwangerschap veilig? Het antwoord is over het algemeen ja, tenzij je arts anders adviseert. Maar laten we eerlijk zijn, zwangerschap kan een verwarrende tijd zijn en sommige vrouwen voelen zich misschien ongemakkelijk of bezorgd over seksuele activiteit. Het hoeft ook allemaal niet hard of ruig te gaan. Romantische intimiteit of zelfs alleen voorspel kan ook prettig zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een vriendelijke vibrator die je tijdens de gemeenschap – of alleen – kunt gebruiken. Dit biedt een alternatieve manier om te genieten van intimiteit zonder dat penetratie nodig is, wat perfect kan zijn voor vrouwen die wat extra comfort en plezier willen tijdens hun zwangerschap.

Kies prettige posities

Last but not least, laten we het hebben over posities. Ja, we weten dat je buik steeds groter wordt en sommige van je favoriete standjes misschien niet meer zo comfortabel zijn als vroeger. Maar dat betekent niet dat je seksleven tot stilstand moet komen! Experimenteer met verschillende posities en vind wat voor jullie allebei werkt. En vergeet niet, het draait niet alleen om penetratie – knuffelen, strelen en orale stimulatie kunnen ook geweldige manieren zijn om intimiteit te delen tijdens de zwangerschap.Zwangerschap en intimiteit kunnen prima samengaan, zolang je maar goed blijft communiceren en elkaars grenzen respecteert. Dus wees vooral niet te angstig en doe het op jullie eigen veilige manier. Als het toch niet fijn of veilig voelt, is het slim om de arts te raadplegen. 

Meer
Lees meer...