10 huishoudelijke taken die je beter kunt doen met cola

Dat cola niet gezond is, weten we allemaal. Mensen die het elke dag drinken hebben bijvoorbeeld een 48 procent hoger risico op een hartaanval of beroerte dan mensen die het nooit drinken. Maar wist je ook dat cola quasi dezelfde zuurtegraad heeft als zwavelzuur? Daardoor vormt het niet alleen een regelrechte aanslag op ons tandglazuur, maar ook op onze maagwand. Niet overtuigd? Probeer dan maar eens de volgende 10 huishoudelijke taken uit te voeren met cola in plaats van met je gewone producten.

1. Vetvlekken of bloedvlekken op je kleren? Geen probleem: een beetje cola erop, in de wasmachine en klaar!

Shutterstock

2. Cola verwijdert ook roest. Dompel een vodje, een spons of zelfs aluminiumfolie in cola en ga ermee over het roestige oppervlak. Zelfs verroeste bouten kan je losmaken met cola.

Shutterstock

Roest in je zwembad? Giet er voor het schoonmaken cola in en de roest zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Shutterstock

3. Olievlekken op de vloer van je garage? Laat die even weken in cola en spoel af met water.

Shutterstock

4. Wie last heeft van slakken in de tuin kan cola ook gebruiken om die beestjes te doden.

Shutterstock

5. Een aangebrande pan schoonmaken is vanaf nu erg simpel: laat de pan weken in cola en spoel af. Dezelfde methode kan je gebruiken bij een waterkoker die last heeft van kalkaanslag.

thinkstock

6. Per ongeluk een kauwgom in je haar geplakt? Dompel het plukje haar dan een paar minuten onder in cola en de kauwgom zal er makkelijk uitgaan.

Shutterstock

7. Nog een kapseltip: je kan verf uit je haar verwijderen (of toch minstens verbleken) door er light cola over te gieten. De frisdrank kan trouwens ook makkelijk verf van metalen meubels halen. Dompel een doek onder in cola en leg die op het geschilderde oppervlakte.  

Shutterstock

8. Krijg je de voegen tussen je tegels niet meer schoon? Giet dan wat cola op je vloer, laat een paar minuten inwerken en dep alles weer op met een dweil.

Shutterstock

9. Heeft je zoontje of dochter met stift gekleurd op het tapijt? Geen paniek: gewoon een beetje cola gieten, goed schrobben en afwerken met zeepwater.

Shutterstock

10. Last but not least: cola werkt ook perfect bij het schoonmaken van je toilet. Giet wat frisdrank in het toilet , laat een tijdje inwerken en spoel door. Het resultaat is een blinkend toilet.

Shutterstock
Meer
Lees meer...