10 redenen waarom je transseksuele diva Dana International niet mag missen op Antwerp Pride!

10 redenen waarom je transseksuele diva Dana International niet mag missen op Antwerp Pride!

Op zondag 14 augustus is de Israëlische zangeres Dana International, die in 1998 op fenomenale wijze het eurovisiesongfestival won, headliner tijdens het Closing Festival van de jaarlijkse Antwerp Pride. Dana deelt er vanaf 14 uur het podium met Nicole & Hugo en die andere winnares Sandra Kim. Allemaal goed en wel, maar waarom moeten we naar het concert van La International gaan kijken op de Antwerpse Grote Markt? Wij overtuigen je met deze 10 redenen! 

1. DIVA, DIVA en nog eens DIVA!!!

Youtube
Dana International kwam en overwon op het Eurovisiesongfestival van 1998. Ze trok alle media-aandacht naar zich toe en na haar overwinning had ze een wereldhit beet. Diva belandde in heel wat wereldwijde hitlijsten en dankzij haar song mocht de Israëlische optreden in binnen- en buitenland. Rusland, VS, Japan, … deze Dana is er geweest! Haar disco-liedje klinkt nog steeds even catchy als vroeger en Dana zal haar song met volle overgave nog eens zingen op de Grote Markt van Antwerpen. Alles geven op Diva!

2. Dana is één van de grootse iconen van het Eurovisiesongfestival!

‘Dana International, is dat die van ’t Eurosong?’, ik hoor het mijn versufte buurvrouw ’s morgens aan de brievenbus al vragen. Ja, mevrouw, Dana is inderdaad die zangeres die eeuwig verbonden is met onze favoriete liedjeswedstrijd ever. Het songfestival is fun, and so is Dana. Het is waarschijnlijk daarom dat de twee zo’n goede combinatie zijn. De organisatie vraagt Dana nog steeds op verschillende concerten die hulde brengen aan de muziekshow and the crowd goes wild. Zeker toen ze vorig jaar samen met ‘dochter’ Conchita Wurst Waterloo van ABBA bracht tijdens een huldeshow van BBC. In 2005 zag heel Europa haar al een knotsgekke act brengen toen het songfestival 50 kaarsjes mocht uitblazen. CHECK DIE HOED VAN DANA!
Dana International is zelf ook een héél grote fan van ’t Eurosong. Zo nam ze in 1995 al deel aan de Israëlische preselectie, maar werd toen pas tweede. In 2008 schreef ze de muziek en tekst van het liedje van kandidaat Boaz Mauda én, wat velen gelukkig al vergeten zijn, in 2011 maakte ze een heuse comeback! Met Ding Dong nam ze deel aan het songfestival van Düsseldorf … weliswaar zonder veel succes … Stiekem zijn we dus heel jaloers op Dana International omdat al zoveel ervaring heeft op het songfestivalpodium. Wie wil dat nu niet?

3. Ze is een absoluut symbool voor holebi’s en transgenders! RESPECT

Google Images

‘Gay rights are human rights’, een uitspraak die, zeker als ze van Dana International herself komt, een sterke boodschap meedraagt. Dat La International zondag de jaarlijkse Antwerp Pride mag afsluiten, heeft ze niet alleen te danken aan haar status als zangeres. Ze is als transseksueel een belangrijk symbool voor heel wat holebi’s en transgenders.

Ze kreeg heel veel kritiek toen ze haar zangcarrière, toen nog louter als travestiet, wou starten maar zette door. Religieuze groepen uit Israël waren destijds niet te spreken over haar als songfestivalkandidate omdat ze ooit man was en zich liet behandelen om op alle vlakken vrouw te zijn. Ze vonden haar ‘een monster’ en kreeg doodsbedreigingen.

Dana zette door en slaagde er in om een mooie carrière uit te bouwen. Dana komt vaak op voor homorechten, want ook nu krijgt ze nog te maken met haat en discriminatie. In interviews komt ze scherp uit de hoek en zal het niet laten om haar rechten en die van anderen te verdedigen. Dat deed ze zelfs op CNN!

4. Zie één van de bekendste transseksuele zangeressen ter wereld

Youtube
Ok, we moeten toegeven dat Dana International niet langer één van de grote namen is in de internationale muziekwereld, maar ze is en blijft één van de bekendste transseksuelen ter wereld. Ze slaagde er in om een grote carrière uit te bouwen en daardoor overal fans te krijgen. Tegenwoordig horen we veel over Conchita Wurst (geen transseksueel, wel een travestiet) en celeb Caitlyn Jenner, maar deze Dana draait al veel, veel langer mee! Zo een artieste zie je niet elke dag in Antwerpen. Komt dat zien! Dana is trouwens niet de beste vriendinnetjes met Jenner …

5. Dana is mooi om naar te kijken. Bloedmooi zelfs!

Facebook
We kunnen het ons haast niet voorstellen dat Sharon Cohen, zoals Dana écht heet, ooit geboren werd als man. De zangeres is een bloedmooie vrouw die weet hoe ze voor de camera moet poseren. Strike a pose, Dana! Ze is een muze van Jean Paul Gaultier en ook andere ontwerpers werken graag met haar samen.

6. Heb je Dana’s outfits al eens goed bekeken?

Facebook
Dana International kan qua glamoureuze en gekke outfits makkelijk concurreren met andere sterren zoals Cher, Grace Jones, Madonna en Lady Gaga. International durft gewaagde kleedjes aantrekken en net als een echte diva zorgt ze af en toe voor een heuse metamorfose. De ‘papegaaienjurk’ van Gaultier die ze droeg tijdens haar reprise van Diva op het songfestival is legendarisch. Wat zou er dit weekend in Dana’s koffer zitten?

7. Dana weet hoe ze de show moet verkopen

Als je zondag naar het slotconcert van zo’n groot event gaat, hoop je natuurlijk op een groot feestje. Kan Dana voor een feestje zorgen? Zeker weten! Haar in de lucht laten gooien door halfnaakte dansers of uit een gigantisch ei kruipen (check hieronder!), ze weet als geen ander hoe ze show moet verkopen. Ze werd niet voor niets verschillende keren uitgeroepen tot Zangeres van het Jaar in Israël.

8. Prides kennen geen geheimen voor Dana International

Wees maar zeker dat mevrouw International weet waarmee ze bezig is als ze op 14 augustus de Grote Markt in vuur en vlam zet. Er is geen Gay Pride waar ze nog niet geweest is. Een Pride zonder een bezoekje van Dana is dan ook geen serieuze Pride te noemen. De voorbije jaren was ze al zien op Prides in Nederland, Litouwen, Spanje, Duitsland en natuurlijk ook in haar thuisland Israël. Twee jaar geleden in Amsterdam zwaaide ze op de Pride met de Tien geboden. De Heilige Dana International komt dus naar Antwerpen!

9. De liedjes van Dana International zijn floorfillers!

Deze songfestivalwinnares heeft één grote hit: Diva. De liedjes die ze nadien uitbracht haalden de internationale charts niet meer, maar dat wil niet zeggen dat je geen feestje kan bouwen met de andere liedjes van Dana. In Israël werden het grote hits. Als ze zondag liedjes als Love Boy, Saïda Sultana en Down On Me begint te zingen, weet dan dat het feestje écht zal losbarsten. Dana staat gekend om haar zwoele, etnische dance- en tranceliedjes.

10. De nieuwe single van Dana is een absolute Pridesong!

Fans wachten al heel lang op een nieuw album van Dana International. Af en toe brengt ze nog eens een single uit. We Can Make It, de song die ze samen met haar ontdekker Offer Nissim uitbrengt op 20 augustus, krijgt zelfs een internationale release.

Het liedje werd voorgesteld op de voorbije Gay Pride van Tel Aviv in Israël en maakt kans om een dikke hit te worden in Oost-Europa. ‘Look around you. Don’t we only lose. And why am i different then you. Take another look. We are both to lose. What’s mine. And what’s yours. We won’t take it. We can’t fake it. We will make it’, zingt Dana.

Offer Nissim maakte al officiële remixes voor wereldsterren als Madonna en weet dus heel goed hoe hij een absolute dancehit moet maken. Met die nieuwe single verdient Dana dus al geen ander een plaatsje op de Antwerp Pride. Dat gaat knallen!

Kortom …

… redenen genoeg dus om zondag 14 augustus vanaf 14 uur af te zakken naar de Grote Markt van Antwerpen voor het concert van Dana International. Weten we je toch niet te overtuigen? Wel, dan zijn er gelukkig ook nog optredens van Nicole & Hugo én Sandra Kim …

Facebook

Gesponsorde artikelen