11 prachtige vakantievilla’s om bij weg te dromen op de Griekse eilanden

De vakantie is volop bezig en voor een pak mensen zal Griekenland deze zomer de bestemming zijn. Lonely Planet plaatste het land onlangs ook op de eerste plaats van de beste vakantieplekjes in Europa voor de zomer van 2014. Een luxevilla op één van de pittoreske eilandjes is misschien een optie. Vooral voor wie een aanzienlijk budget heeft dan wel, hoewel er ook enkele goed betaalbare huisjes in dit lijstje zitten.

1. Mykonos

homeaway.com
Het Griekse eiland Mykonos staat bekend om de hippe stranden en een rijk en nogal exuberant nachtleven. Dat kan je combineren met een verblijf in dit prachtige huisje. Het kost wel 9.800 dollar om dit eigendom een week te huren, maar er is plaats voor 12 mensen. Dus als je de kosten splitst, valt het misschien nog wel mee.
homeaway.com

2. Santorini

Airbnb
Nog een populair eiland is Santorini en dat maakt dit huisje net zo bijzonder. Het is moeilijk om je af te zonderen van de drukte van het toerisme, maar dit eigendom ligt heerlijk geïsoleerd en is omringd door eigen tuinen. Het prijskaartje van 10.300 euro zal je misschien vergeten wanneer je zit te genieten in het bubbelbad met een magistraal mooi uitzicht.
Airbnb

3. Hydra

homeaway
Het autovrije eiland Hydra ligt niet ver van het Griekse vasteland en is vooral populair bij de inwoners van Athene. Dit huisje is ook iets betaalbaarder dan de huurwoningen op de meer toeristische eilanden, al betaal je nog steeds meer dan 3.000 euro per week.

4. Kos

homeaway.com
Een heel toeristisch eiland is Kos. Deze villa met vijf slaapkamers bevindt zich te midden van de olijfbomen. Je mag zelfs gebruik maken van het heerlijke fruit en de kruiden die rond de woning staan. Vanaf het dak het je een formidabel uitzicht. Prijs in de zomerperiode: ongeveer 900 euro per week.
homeaway.com

5. Rhodos

Niet ver van Kos ligt het eiland Rhodos, met een oude stad die zelfs op de Werelderfgoedlijst pronkt. Deze villa heeft vier slaapkamers en biedt een uitzicht op het privézwembad en de oceaan. Wel niet goedkoop: 12.000 euro per week.
homeaway.com

6. Paros

Ook weer erg mooi gelegen is dit droomhuisje op het eiland Paros. Met twee verdiepingen en een infinity pool. Voor 1.100 euro per nacht hoef je toch niet te twijfelen?
Airbnb

7. Chios

Airbnb
Mogelijk de geboorteplek van de dichter Homeros, maar ook gewoon weer een heel mooi eilandje. Bovendien is deze villa wel heel betaalbaar. Voor 86 euro per nacht kan je al in dit charmante huisje in de stad Volissos logeren. Het ligt op wandelafstand van een Venetiaans kasteel.
Airbnb

8. Samos

Airbnb
Ver van het toerisme, maar nog steeds in de Griekse sfeer. Samos telt ook verschillende wijngaarden, dus er valt zeker wat te beleven. Een nachtje in dit huisje kost 180 euro.
Airbnb

9. Corfu

homeaway.com
Van een droomvilla gesproken: eentje met vier slaapkamers waar waarschijnlijk niemand wil slapen. Er staat immers een overdekt bed aan de rand van het zwembad. Voorts is er een jacuzzi, een fitnessruimte en alles is uitgerust met moderne technologie. Wat dat moet kosten: 4.200 euro per week.
homeaway.com

10. Naxos

Airbnb
Voor 585 euro per nacht mag je al wel iets verwachten. Deze villa met vijf slaapkamers geeft je dan ook veel extra’s. Een zwembad, een privécinema en een eigen badkamer bij elke slaapkamer.
Airbnb

11. Skopelos

homeaway.com
Deze villa is niet alleen mooi gelegen, maar is ook binnenin erg de moeite. Het eigen zwembad én eigen strand (dat je deelt met slechts enkele andere villa’s) die erbij komen, zijn mooi meegenomen. Huurprijs: 500 euro per nacht.
homeaway.com
(Bronnen: Mashable, Airbnb, Homeaway.com)
Meer
Lees meer...