11 relatielessen die je leert uit Sex and the City

Copyright: HBO

I couldn’t help but wonder …”. Zo begint Carrie Bradshaw, een 30-jarige schrijfster uit Manhattan, haar wekelijkse columns over relaties en seks. Samen met haar vriendinnen doet ze niets liever dan shoppen, cosmo’s drinken en zoeken naar de liefde. Deze 11 relatielessen leren wij van Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte uit ‘Sex and the City’:

1. I’ve been dating since I was fifteen. I’m exhausted! Where is he? – Charlotte

Copyright: HBO

Doorheen 6 seizoenen daten de 4 vriendinnen samen meer dan 100 mannen. Niet moeilijk dat Charlotte het kotsbeu wordt. Toch gelooft ze altijd in ware liefde en wacht ze geduldig op ‘De Ware’.

2. I revealed too much too soon. I was emotionally slutty. – Carrie

Copyright: HBO

Carrie leeft met het hart op de tong. Het is dapper om jezelf bloot te geven aan iemand, figuurlijk dan, maar doe het niet meteen op een eerste date. Neem je tijd om elkaar te leren kennen.

3. Sexy is what I try to get them to see after I win them over with my personality. – Miranda

Copyright: HBO

Natuurlijk zien we er graag op ons best uit tijdens een date. Maar na de zevende date wil je liefst nog iets interessants te vertellen hebben. Miranda speelt het slim en charmeert eerst met haar persoonlijkheid en dan pas met een sexy jurk.

4. F*ck me badly once, shame on you. F*ck me badly twice, shame on me. – Samantha

Copyright: HBO

De wilde Samantha steekt niet onder stoelen of banken dat ze graag seks heeft. Goede seks, welteverstaan. Als we iets van haar leren, dan is het dat je geen genoegen moet nemen met iemand die niet in je behoeften kan voorzien.

5. He’s just not that into you. So move on. – Miranda

Copyright: HBO

Als je dagen zit te wachten tot hij op je berichten reageert, is hij het niet waard. Zeg dat Miranda het gezegd heeft.

6. There is a good way to break up with someone, and it doesn’t involve a post-it. – Carrie

Copyright: HBO

Post-its zijn misschien niet meer van deze tijd, maar er worden nog steeds mensen gedumpt via een berichtje. Niet cool.

7. I want to enjoy my success, not apologize for it. – Miranda

Copyright: HBO

Als succesvolle advocate heeft Miranda niemand nodig om haar handje vast te houden. Ze staat sterk in haar schoenen en excuseert zich niet voor wat ze bereikt heeft. Doe zoals Miranda en schaam je niet voor je succes.

8. Sometimes, as much as I love Brady, being a mother just isn’t enough. – Miranda

Copyright: HBO

Met de geboorte van haar zoontje, wordt Miranda een huisvrouw. Daar krijgt ze al snel spijt van. Mama worden wil niet zeggen dat ze haar carrière moet opgeven. You can do this!

9. The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. – Carrie

Copyright: HBO

De 4 vriendinnen kennen allemaal hun fair share aan relatieproblemen. Maar dé belangrijkste les die we uit hun avonturen leren, is dat je vooral van jezelf mag houden.

10. I don’t care what any rabbi says, you are my chosen person. – Harry

Copyright: HBO

Harry is niet Charlottes sprookjesbeeld van een echtgenoot. Toch werkt hun relatie. Zo leren we dat liefde veel kan overwinnen, ook als iemand niet meteen je type is.

11. Dreams change, trends come and go, but friendships never go out of style. – Carrie

Copyright: HBO

Na zes seizoenen is de vriendschap tussen Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte sterker dan ooit. Koester je vriendinnen, want jullie band is uniek en zij zullen er altijd voor je zijn.

Volg de avonturen van Carrie en haar vriendinnen vanaf nu integraal op Telenet Play en ontdek de vele andere levenslessen over liefde, vriendschap en mode.

Gesponsorde artikelen