11 Vlaamse eurosongs die het festival nooit haalden

Vanavond gaan Peter Van de Veire en Eva Daeleman in ‘Eurosong 2014’ op zoek naar de ideale Belgische kandidaat om ons land te vertegenwoordigen op het 59ste Eurovisiesongfestival. Tijd om terug te blikken op 11 bekende Vlaamse artiesten die de voorbije twaalf jaar het beste van zichzelf gaven in de voorrondes maar het festival niet hebben gehaald. 

1. Kaye Styles – Profile (2006)

Kaye Styles bereikte in 2006 de finale van de voorrondes, maar moest tevreden zijn met een zesde plaats. Uiteindelijk ging Kate Ryan met Je t’adore naar het Eurovisiesongfestival in Athene (Griekenland). Ze kon zich niet plaatsen voor de finale.

2. Belle Perez – El mundo bailando (2006)

Ook Belle Perez probeerde in 2006 tot op het podium in Athene te geraken, maar strandde in de finale van de preselectie op de derde plaats, na Kate Ryan en La Sakhra.

3. Brahim- What I like about you (2008)

In 2008 deed Brahim een poging om tot in Belgrado (Servië) te geraken. In de finale moest hij echter de duimen leggen voor Ishtar die met O julissi na jalini uiteindelijk amper 17de eindigde in de halve finale van het muziekspektakel. Enkel Estland en San Marino deden slechter.Eerder in 2006 deed Brahim al een poging met het nummer P.O.W.E.R. Opnieuw stootte hij door naar de finale in de voorrondes, maar kon hij niet winnen.

4. La Sakhra – Wonderland (2006)

Nog in 2006 bereikte Petra de finale van de voorrondes onder de naam La Sakhra. Ook dit jaar probeert de 41-jarige zangeres een ticket voor Kopenhagen te bemachtigen.

5. Sandrine – I feel the same way (2008)

Ze deed een mooie poging, maar Sandrine geraakte in 2008 niet verder dan de tweede plaats in de Vlaamse preselectie. 

6. Vanessa Chinitor – Beyond you (2006)

Na haar verdienstelijke 12de plaats op het Eurovisiesongfestival in 1999 met Like the wind, probeerde Vanessa Chinitor in 2006 een tweede keer met Beyond you. Jammer maar helaas eindigde de blondine uit Dendermonde allerlaatste in de eerste kwartfinale.

7. Els De Schepper – Als ik je morgen ergens tegenkom (2006)

Els De Schepper deed het niet slecht in 2006, tot het grote moment van de preselectiefinale was aangebroken althans. Daar eindigde ze allerlaatste na Kate Ryan, La Sakhra, Belle Perez, Brahim, Barbara Dex en Kaye Styles.

8. Tanja Dexters – Addicted to you (2008)

La Dexters heeft het vaak geprobeerd als zangeres, zo ook in 2008. Met het nummer Addicted to you bereikte ze de halve finale van de voorrondes. Uiteindelijk ging Ishtar naar het Eurovisiesongfestival in Belgrado.

9. Roxane – Push it (2006)

We kenden Roxane al van Television Game waar ze in 2004 vijfde mee eindigde in de finale. Twee jaar later probeerde ze het opnieuw met Push it, maar ze werd uiteindelijk laatste in de tweede halve finale.

10. Geena Lisa – Wheel of time (2008)

We zouden het bijna vergeten, maar in 2008 wilde ook één-omroepster Geena Lisa naar het Eurovisiesongfestival. Ze werd laatste in de tweede halve finale.

11. Wuyts & Schepens – Without Love (2002)

Waar is de tijd dat Jan Schepens en Danny Wuyts een prachtig muzikaal duo vormden? In 2002 moesten ze echter de duimen leggen voor Sergio & The Ladies die met Sister naar Tallinn trokken.

Vanaf vanavond gaan Peter Van de Veire en Eva Daeleman zeven zondagen op rij op zoek naar de perfecte Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. In tegenstelling tot vroeger, wordt de zoektocht naar de artiest en het liedje opgesplitst. Vandaar dat de kandidaten in de eerste voorrondes geen eigen nummer brengen, maar wel een klassieker uit de rijke geschiedenis van het liedjesfestival. Op 16 maart weten we wie ons land zal vertegenwoordigen op het 59ste Eurovisiesongfestival in Kopenhagen.

Meer info over de voorrondes en het songfestival vind je op eurosong.be, de website van Eén en op de officiële Facebookpagina.

Meer
Lees meer...