Left Right
scrollTop top

’13 Reasons Why’ maakt lanceerdatum 4de en laatste seizoen bekend


13 Reasons Why
© Netflix

Er is goed én slecht nieuws voor fans van 13 Reasons Why. Het goede nieuws is dat het vierde seizoen van de Netflixreeks er heel snel aankomt, het slechte is dat dat ook meteen het laatste seizoen zal zijn.

13 Reasons Why was een van de grootste succesreeksen van Netflix. Vanaf het verschijnen van het eerste seizoen in 2017 was het meteen een schot in de roos. Wereldwijd werden fans meegezogen in het verhaal van Clay en z’n vrienden, maar dat verhaal loopt nu ten einde.

Seizoen vier

Niemand had het zo vroeg verwacht, maar 13 Reasons Why komt volgende maand al terug met een vierde seizoen. Op vrijdag 5 juni verschijnt het volledige laatste seizoen op Netflix. Het derde seizoen stond volledig in het teken van de dood van Bryce Walker. Doorheen de eerste twee seizoenen van de reeks werd duidelijk dat letterlijk ieder personage uit de reeks wel een reden had om Bryce om te brengen.

Het werd dus opnieuw een spannend seizoen, waarbij we op zoek moesten gaan naar de schuldige. In de laatste aflevering kwamen we te weten dat Zach Bryce in elkaar sloeg, maar dat het uiteindelijk Alex was die Bryce van de brug duwde, waardoor hij verdronk. Maar iedereen heeft zich opnieuw verenigd om uiteindelijk Monty te framen voor de moord. Monty belandt in de gevangenis, maar overlijdt daar. Monty heeft de waarheid dus meegenomen in z’n graf, maar zal niemands geweten beginnen knagen?

We weten nog niets over de inhoud van het vierde seizoen, maar we weten wel al dat er een nieuw personage is toegevoegd. Het gaat om Diego Torres, gespeeld door de Dominicaanse acteur Jan Luis Castellanos. Diego is de aanvoerder van het voetbalteam van Liberty High.

Laatste seizoen

Zoals eerder al is aangekondigd, wordt het vierde seizoen van 13 Reasons Why ook meteen het laatste. De aankondiging is geen trailer voor het vierde seizoen, maar wel de echte reacties van de acteurs op het einde van de reeks.

We zien de acteurs tijdens hun laatste lezing van het script, maar ook op het einde van de laatste draaidag. En da’s voor veel van de acteurs duidelijk een emotioneel moment. Er vloeien heel wat traantjes en de video wordt afgesloten met de woorden van de duidelijk geëmotioneerde Alisha Boe, die in de reeks Jessica Davis speelt: “Ik zal deze ervaring nooit vergeten, voor de rest van m’n leven. Dus dank je wel.”

Het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why verschijnt op vrijdag 5 juni op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539