’13 Reasons Why’ seizoen 4: alles wat we al weten

De populaire Netflixserie 13 Reasons Why komt terug met een vierde en laatste seizoen. Wanneer dat zal uitkomen is nog onduidelijk. Toch lijsten we graag even op wat we al weten over seizoen 4.

In 2017 kwam het eerste seizoen van 13 Reasons Why uit op Netflix. De serie kon meteen op heel wat kritiek rekenen. En dat vooral door één scène die Netflix later heeft geschrapt. En toch werd 13 Reasons Why een enorm succes.

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een Amerikaanse dramaserie die gebaseerd is op het gelijknamig boek van Jay Asher. De serie verscheen voor het eerst op Netflix op 31 maart 2017. Het eerste seizoen draait om Hannah Baker. Zij stapte zelf uit het leven en stuurde voor haar dood casettebandjes op naar de personen die in haar ogen medeverantwoordelijk waren. Dertien personen, dertien redenen, dertien cassettes.

Het tweede seizoen kwam uit op 18 mei 2018 en gaat om dezelfde personages die proberen verder te gaan met hun leven na de dood van Hannah. Het gaat vooral om nieuwe inzichten over seizoen 1. Vanaf dit seizoen is de serie niet meer gebaseerd op het boek van Jay Asher.

De serie kreeg bakken kritiek op de expliciete beelden die het had uitgezonden in seizoen 1 en 2. Netflix reageerde hierop door de scène waarin te zien is hoe Hannah uit het leven stapt, permanent te verwijderen uit de serie.

Seizoen 3

Het derde seizoen van 13 Reasons Why staat al sinds 23 augustus 2019 op Netflix en gaat over dé hoofdvraag: ‘Wie heeft Bryce Walker vermoord?’ Bryce Walker was in de vorige seizoenen geen geliefd persoon en heeft meerdere verkrachtingen op zijn naam staan uit seizoen 1. Het zou dus zo maar eens iedereen uit de serie geweest kunnen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=Pws-LN_-riM

Laatste seizoen

Wanneer seizoen 4 zal uitkomen is nog niet officieel bekend gemaakt. Maar er zijn toch al enkele schattingen over wanneer het ongeveer zal uitkomen. Zo heeft het voor elk seizoen ongeveer veertien maanden geduurd om geproduceerd te worden. Volgens die schatting zou het laatste seizoen wel eens in oktober 2020 kunnen uitkomen. Maar de huidige coronacrisis kan natuurlijk wel voor nog meer vertraging zorgen.

https://www.instagram.com/p/B0pSybvg7QJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat we wel al zeker weten is dat het vierde seizoen het laatste seizoen zal zijn. Dat liet 13 Reasons Why zelf weten op hun sociale media.

Wat ook al bekend werd gemaakt is dat seizoen 4 zal eindigen met de diploma-uitreiking van de personages op Liberty High School.

Wie keert er terug?

Ook de cast van seizoen 4 is nog niet bekend gemaakt. Buiten Hannah (stapte in het eerste seizoen uit het leven) en Bryce (werd in seizoen 3 vermoord) zal waarschijnlijk zo goed als iedereen terugkeren in het laatste seizoen. Zo zullen naar alle waarschijnlijkheid Clay, Justin, Tony, Alex, Tyler, Zach en Jessica terug te zien zijn.

Meer
Lees meer...