13 trucjes om slimmer te lijken dan je eigenlijk bent

Ja, de ene mens is slimmer dan de andere, dat is gewoon zo. Maar wist je dat er een aantal simpele manieren zijn om slimmer te lijken dan je eigenlijk bent? En dat die trucjes zelfs wetenschappelijk bewezen zijn? Read and learn.

1. Zet een bril op je neus

Giphy
Een cliché, maar het klopt. Volgens onderzoek lijk je met een bril minder aantrekkelijk, maar wel slimmer. Let wel op met het soort bril: dikke, hoekige monturen hebben meer invloed dan dunne monturen.

2. En kijk andere mensen recht in de ogen

Giphy
Zeker terwijl je praat. Al mag je niet vergeten om ook af en toe te lachen …

3. Hou geen glas bier in je handen (of toch niet te lang)

Giphy

Biertje drinken? Sure. Maar zorg ervoor dat je niet te vaak gezien wordt met een glas bier in je handen, want dan lijk je minder slim. Logisch, want mensen doen vaak domme dingen als ze dronken zijn, toch?

4. Voor vrouwen: draag hoge hakken

Giphy
Grotere mensen verdienen meer geld én worden beschouwd als intelligenter en machtiger. Vrouwen kunnen daar iets aan doen door hoge hakken te dragen.

5. En toon niet te veel blote huid

Giphy
Studies tonen aan dat blote huid andere mensen eerder aan het lichaam doen denken dan aan de geest, waardoor je minder intelligent lijkt. Met verhullende kleren lijk je dus slimmer. Tja.

6. Schrijf simpel, maar correct

Giphy
Moeilijke woorden gebruiken om slimmer te lijken? Vergeet het. Als je nodeloos lange woorden of zinnen gebruikt, lijk je zelfs dommer. Simpele, duidelijke woorden zijn het best.

7. En praat met genoeg expressie

Giphy
Woorden zijn belangrijk, ja, maar de manier waarop je ze uitspreekt is dat ook. Een beetje sneller, luider, met minder pauzes en met variaties in volume praten, zorgt ervoor dat je energieker en slimmer lijkt.

8. Maar weet ook wanneer je moet zwijgen

Giphy
Als je te veel praat, lijk je dommer. Het gevoel dat een gesprek stilvalt? Stel dan een vraag en laat de andere aan het woord.

9. Let op je lichaamshouding

Giphy
Ook als je mooi recht zit, lijk je slimmer dan iemand die ineengedoken zit of op zijn stoel hangt. Plus: je straalt meer zelfvertrouwen uit.

10. Gebruik grafieken in je presentaties

Giphy
Als iets er wetenschappelijk of onderbouwd uitziet, dan zullen mensen je sneller geloven én denken dat je slimmer bent. De simpelste manier om dat te bereiken is het werken met grafieken of diagrammen. Easy peasy.

11. Stap even snel als je gezelschap

Giphy
Geloof het of niet, maar de snelheid waarmee je beweegt heeft een invloed op wat andere mensen over jou denken. Als je sneller of trager stapt dan de mensen rondom jou, lijk je dommer. So it seems.

12. Gebruik een initiaal … als je durft

Giphy
Oké, het lijkt misschien een beetje overdreven, maar het helpt wel. Mensen met een initiaal tussen hun voor- en achternaam worden als intellectueel en machtig beschouwd.

13. En last but not least: geloof in jezelf

Giphy
Zelfvertrouwen uitstralen = intelligentie uitstralen. Go go go!Bronnen: Business Insider, ListVerse, PsyBlog, Workopolis
Meer
Lees meer...