16 dingen waarvan mannen niet willen dat vrouwen ze weten

Seksistisch? Cliché’s? Deze 16 dingen zijn wel allemaal wetenschappelijk bewezen. 

1. Vrouwen lachen meer dan mannen

En geen klein beetje, gemiddeld 70 procent vaker op een dag. Er is echter één opvallend iets: wanneer er mannen in de buurt zijn lachen vrouwen 50 procent meer dan wanneer er alleen vrouwen bij zijn. Misschien willen vrouwen mannen gewoon laten denken dat die mannen grappiger zijn, om hun ego niet te kwetsen want:

2. Vrouwen hebben meer inlevingsvermogen

Ze kunnen zich beter inleven in de gevoelens van anderen dan mannen. Dat heeft wel degelijk te maken met verschillen in de hersenen. Ze kunnen door bepaalde cellen (mirror neurons) in de hersenen wat dingen die ze gevoelsmatig registreren sneller bij zichzelf dupliceren. 

3. Vrouwen zijn slimmer dan mannen

Sinds kort, en tenminste in de Westerse wereld. Het gemiddeld IQ ligt een half punt hoger bij vrouwen dan bij mannen. De verwachting is dat het verschil groter wordt, want vrouwen hebben een inhaalbeweging achter de rug. 

4. Meisjes doen het (veel) beter op school

Meisjes doen het gemiddeld 60 procent beter dan jongens ondertussen in zowel het lager, het middelbaar als het hoger en universitair onderwijs. Meisjes krijgen ook veel minder straf op school, 80 procent van alle straf gaat naar jongens.

5. Vrouwen worden minder snel ziek

Het immuunsysteem van vrouwen is sterker dan dat van mannen. Blame it on evolution: vrouwen worden/werden vaker “blootgesteld” aan zieke kinderen.

6. Vrouwen zijn betere chauffeurs

Ze veroorzaken een pak minder ongevallen, en zijn veel minder agressief in het verkeer. In het Westen is het zelfs zo dat je als man 77 % meer kans hebt om jezelf dood te rijden dan als vrouw moest je het aantal gereden kilometers gelijk trekken. Het verschil wordt wel kleiner met de leeftijd. 

7. Vrouwen zijn beter met geld en investeren slimmer

Vrouwen die investeren halen gemiddeld tussen 2,3 en 4,6 procent (afhankelijk van de studie) beter rendement dan mannen. Dat komt omdat vrouwen minder risico’s nemen dan mannen. Andere studies bewijzen keer op keer dat vrouwen beter met een budget kunnen omgaan dan mannen en zich minder laten aanzetten tot impulsaankopen.

8. Vrouwen kunnen beter lezen

Omdat ze hun hersenen anders gebruiken is gebleken door ondermeer lezende mensen onder een MRI-scanner te analyseren. Het komt erop neer dat vrouwen meer delen van hun hersenen gebruiken wanneer ze lezen dan mannen, links en rechts, terwijl mannen alleen de linkerkant gebruiken. 

9. Vrouwen liegen minder dan mannen (behalve over overspel)

Mannen vertellen elk jaar gemiddeld 1.092 leugens, vrouwen 728. Het gaat dan om echte leugens, en niet het verzinnen van excuses om bijvoorbeeld iets niet te doen of ergens naartoe te moeten.

Mannen liegen meer over zichzelf en om hun ego te boosten, vrouwen meer om dingen te verbergen.

Het aantal leugens dat wordt verteld in geval van overspel ligt trouwens gelijk wat mannen en vrouwen betreft, maar bij volwassen mensen heeft liegen over overspel wel een heel belangrijke plaats. 13 procent van alle leugens die volwassenen vertellen, hebben ermee te maken. 

10. In 2156 lopen vrouwen de 100 meter sneller dan mannen

Als de evolutie zich voortzet zoals nu het geval is. 

11. Een vrouw programmeerde de eerste echte computer

De Harvard Mark I, ook bekend als de IBM ASCC, de Automatic Sequence Controlled Calculator, was de eerste invloedrijke digitale computer die wereldwijd bekend was. Grace Hopper schreef er de eerste programma’s voor en ontwierp de eerste echte compiler voor een programmeertaal in 1944.

12. Vrouwen vonden bier uit

Zo’n 7.000 jaar geleden in Mesopotamië. Volgens de mythologieën van de oudste beschavingen was bier steevast ook een gift van een godin, nooit van een god. In de oudheid zat de kennis van het bier maken zodanig bij vrouwen dat het mannen verboden was om te brouwen. 

13. Vrouwen zijn properder op de WC

90 procent van de vrouwen wast hun handen na het toilet te hebben gebruikt, tegenover maar 75 procent van de mannen.

14. Vrouwen geraken moeilijker verslaafd aan gokken

Niet alleen zijn er twee keer zoveel mannen als vrouwen verslaafd aan gokken, mannen geraken er ook twee keer sneller aan verslaafd.

15. Mannen zijn grotere zatlappen en junkies

Bijna dubbel zoveel mannen zijn verslaafd aan alcohol als vrouwen. Hoewel dat aan het veranderen is. Vanaf hun 35ste grijpen vrouwen meer en meer naar de fles. Mannen zijn ook grotere junks dan vrouwen. Er zijn twee keer meer drugsverslaafde mannen dan vrouwen. Verslaving aan medicamenten is een ander verhaal. Meer vrouwen nemen slaappillen en kalmeermiddelen dan mannen.

16. Mannen zijn grotere moederskindjes

14 procent van de mannen van 30 woont nog bij zijn ouders tegenover acht procent van de vrouwen van 30.

Meer
Lees meer...