17 sexy en romantische filmscènes die wij gerust eens willen naspelen

17 sexy en romantische filmscènes die wij gerust eens willen naspelen

Hoe melig sommigen het ook vinden, voor jou is een film niet geslaagd zonder dat ene magische moment waarop de hoofdrolspelers EINDELIJK in een innige omhelzing belanden. Want een film zonder romantiek en (seksuele) spanning, is als een diepvriezer zonder Ben&Jerry’s: nutteloos. En daarom speciaal voor jou: 17 romantische en sexy filmscènes waar je je telkens weer in verliest. 

1. De wereldberoemde Spiderman-kus

Met stip de meest romantische filmkus ooit! Of je hem nu voor de eerste of duizendste keer ziet: je blijft er helemaal ondersteboven van.

2. En de hilarische maar minstens zo schattige Shrek-versie ervan

Prinses Fiona die haar koninklijk bloed opgeeft voor de liefde van haar leven… Hoe romantisch kan het worden? <3

3. De pottenbakscène uit Ghost

Je ziet het al van ver komen: die twee gaan zoveel stoutere dingen doen dan potjes bakken! Mmm, om van te smullen, die Patrick Swayze (RIP)! En ja hoor, Demi ook… 🙂

4. Dansen als voorspel in Dirty Dancing

En we blijven even hangen bij mister Swayze a.k.a. de heetste dansleraar OOIT. Een scène die meteen alle twijfels van tafel veegde, want jawel: een sensueel potje dansen kan wel degelijk dienen als ultieme voorspel. Sweat, sweat, Baby!

5. Op huwelijksreis in Twilight: Breaking Dawn Part I

Iets recenter, maar daarom niet minder sensueel. Heerlijk om te zien hoe Edward en Bella zich na de opgebouwde spanning EINDELIJK helemaal overgeven aan elkaar op hun honeymoon. Gevaarlijk lekker!

6. Ritje “to the stars” in de Titanic

Sowieso de scène die het vaakst wordt nagespeeld door koppeltjes bij wie de temperatuur in de auto wel eens in de hoogte schiet. “To the stars”, beveelt Rose, en dat is precies waar Jack haar brengt. Stomend sexy!

We hadden Jack kunnen redden! Er zitten blijkbaar best wat fouten in Titanic!

7. Seks op ’t keukenblad in Revolutionary Road

De winnende combinatie Leonardo en Kate gaf al vonken en vuur in de Titanic, en als de yummie keukenscène uit Revolutionary Road één ding bewijst, is het wel dat ze nog niets van hun magie verloren hebben. Passie en lust boven!

8. Lust en bedrog in Incendiary

Als man en kind van huis zijn, gaan de poppen aan het dansen. Een scène met de prachtige Michelle Williams om van te smullen. Helaas wordt de romantiek niet veel later op hartverscheurende wijze verstoord…

9. Gevaarlijke liefde in Mr. and Mrs. Smith

We kennen ze allemaal, de haat-liefderelatie, maar Angelina Jolie en Brad Pitt tillen de betekenis naar een heel nieuw level in Mr. and Mrs. Smith waar de vonken van het scherm spatten terwijl de kogels en messen over en weer vliegen.

10. Geen daden maar woorden in Love Actually

Het moet niet altijd stomende seks zijn. Soms zeggen woorden zoveel meer, zeker als die woorden toevallig “to me, you are perfect” zijn. *Smelt smelt*

Wist je dat er een vervolg was op Love Actually?

11. Verboden liefde in Out of Sight

Omdat verboden liefdes altijd de beste zijn. En omdat de hoofdrolspelers toevallig Jennifer Lopez en George Clooney zijn die samen opgesloten zitten in de koffer van een auto, terwijl de spanning met de minuut intenser wordt.

12. Heroes for ever and ever in Moulin Rouge

I hope you don’t mind that I put down in words, how wonderful life is now you’re in the world. Meer woorden uit de mond van Ewan McGregor hebben we niet nodig om in zwijm te vallen. All you need is LOVE!

13. Passie in de regen in Match Point

Regen, een graanveld én Scarlett Johansson. Misschien een beetje cheesy, deze hete scène uit Match Point, maar o zo sexy!

14. Happy tears in You’ve Got Mail

Hoezo, niet wenen? Wij hebben twee uur gewacht op dit moment, Tom Hanks! Maar enkel traantjes van geluk hoor, omdat we dankzij Meg en Tom eindelijk beseften dat een online romance echt wel kan werken.

15. En toen gebeurde het: de first kiss in Never Been Kissed

Altijd een beetje speciaal, die eerste kus, zeker als het dan ook nog eens gebeurt in het midden van een honkbalveld met de jongen op wie je stapelverliefd bent. Te schattig!

16. De rich guy en het hoertje in Pretty Woman

De klassieker der klassiekers, maar zelfs na 100 keer nog altijd o zo romantisch. Hoewel seks amper betekenis heeft voor Vivian, slaagt Edward er toch in haar helemaal voor zich te winnen en hartstochtelijk te beminnen. Kippenvel!

17. De regenkus uit The Notebook

Nee hoor, we zijn de meest memorabele kusscène uit de grote Ryan Gosling-collectie NIET vergeten. Twee geliefden die elkaar na zo’n lange tijd eindelijk terugvinden en zich lekker uitleven in de regen, daar kan je onmogelijk NIET voor smelten. Dat Ryan Gosling ‘toevallig’ één van die geliefden is, maakt het alleen maar beter.
Gewoon zin in een goede reeks? Hier zijn de vijftig beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen