‘1899’, nieuwe Netflixthriller van de makers van ‘Dark’, krijgt eerste trailer

Netflix pakt binnenkort uit met 1899, een historische horrorserie vol mysterie. De reeks is van de hand van Jantje Friese en Baran bo Odar, het Duitse koppel dat eerder ook al de bekroonde sciencefictionthriller Dark afleverde. Ook nu liggen de verwachtingen dus opnieuw hoog en die worden tijdens de eerste teaser trailer alvast ingevuld.

Jantje Friese en Baran bo Odar kregen in 2017 internationale bekendheid dankzij de reeks Dark. Deze sciencefictionthriller was de eerste Duitse Netflix Original en kon direct op heel wat fans rekenen. Odar en Friese schreven samen het scenario, terwijl Odar de reeks ook volledig regisseerde. Dark zou er uiteindelijk na drie seizoenen en 26 afleveringen mee ophouden.

Migrantenschip

Sindsdien werkt het koppel aan een nieuw project waarvan we binnenkort het resultaat zullen zien. 1899 vertelt het verhaal van stoomschip dat met migranten van Europa naar Amerika vaart. De passagiers, een bonte verzamelen met verschillende achtergronden, zijn enkel verenigd door hun hoop en dromen voor een toekomst in het buitenland aan het begin van de nieuwe eeuw.

Maar hun reis neemt een onverwachte wending wanneer ze een ander migrantenschip op open zee ontdekken. Wat ze aan boord zullen vinden, zal hun overtocht naar het beloofde land veranderen in een gruwelijke nachtmerrie.

Internationale cast

1899 is een Duitse, meertalige serie met een internationale cast. Die bestaat onder andere uit Emily Beecham (Hail, Caesar!), Aneurin Barnard (Dunkirk), Andreas Pietschmann (Dark), Miguel Bernardeau (Elite), Maciej Musiał (1983) en Anton Lesser (Game of Thrones). Wanneer de nieuwe reeks te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk de teaser trailer van 1899:

Op de release van 1899 moeten we nog even wachten. Als je intussen iets anders zoekt om te bekijken, kan je terecht op onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...