Showrunner ‘Elite’: “We willen minstens 10 seizoenen maken”

Carlos Montero, de showrunner van de Spaanse Netflixreeks Elite heeft in een interview laten weten dat hij plant om minstens tien seizoenen van de reeks te maken. Onlangs verscheen het vijfde seizoen van de serie op de streamingdienst. Op dit moment zijn de opnames voor het zesde seizoen volop aan de gang, maar er is voorlopig nog niets bekend over de releasedatum.

Het lijkt er nog niet op dat het einde van Elite in zicht is. Volgens showrunner Carlos Montero zijn we namelijk nog maar net aan de helft van de reeks.

“Minstens tien seizoenen”

Het Spaanse medium Fotogramas was te gast op de set van het zesde seizoen van Elite in Madrid. Daar vertelde Verónica Fernández, hoofd fictie bij Netflix Spanje, dat de reeks nog “een geweldige toekomst heeft”. “Er zijn nog geen tekenenen van uitputting”, klonk het. Hoe lang die toekomst zal zijn, liet zij nog in het midden.

Maar showrunner Carlos Montero gaf wel meer informatie. “We hebben onze zinnen gezet op een zevende, een achtste en een negende seizoen. We hopen dat we minstens tien seizoenen zullen mogen maken.” Of die tien seizoenen er ook daadwerkelijk zullen komen, is niet zeker. Daarvoor moeten de makers natuurlijk ook groen licht krijgen van Netflix.

“Volwassener”

Tijdens het setbezoek gaf Montero ook al enkele hints over het zesde seizoen. “We zijn altijd trots, maar dit seizoen is extra speciaal. Het is een heel krachtig seizoen. We hebben de essentie van het eerste seizoen van de reeks teruggevonden. Er was wat angst en verdriet aan het einde van het derde seizoen, toen de verhaallijn van Marina, Polo en het Elite waarmee we startten, eindigde. Het was moeilijk, maar we ontdekten toen dat Elite een soort universum was.”

“De kracht is het merk Elite. We hebben een zeer krachtig universum gecreëerd dat werkt op zichzelf. Nu ja, niet helemaal op zichzelf, het kost veel moeite, maar het werkt. Soms begint een reeks met veel seizoenen langdradig te worden en moet je het verder sleuren zoals een auto die niet meer wil starten. Maar dat is niet het geval bij Elite. Alle nieuwkomers passen erin.”

Ook in het zesde seizoen zullen we opnieuw heel wat nieuwe gezichten leren kennen. “Er komt een hele nieuwe bende”, laat Jaime Vaca, de cocreator van de reeks weten. “Omdat we geloven dat de sterkte van Elite het groepsgevoel is, moeten we een nieuwe groep creëren. Elk personage krijgt z’n tijd om na te denken en om dingen te ervaren.” Montero voegt hieraan toe: “In het zesde seizoen laten we sommige dingen gesloten en zijn we over andere heel open. Dat proberen we altijd te doen.” Tot slot vroegen de journalisten van Fotogramas nog of er personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren in het zesde seizoen. Met een halve glimlach antwoordde Montero: “We kunnen je geen antwoord geven. Je zal moeten wachten.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het vijfde seizoen van Elite:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...