20 geniale gadgets die ons écht helpen duurzamer te leven

Save the climate! Makkelijker gezegd dan gedaan? Wie écht zijn steentje wil bijdragen, rijdt toch gewoon met een e-car van Volkswagen of gebruikt deze 20 geniale gadgets. It’s so easy being green!

1. De USB-oplaadbare batterij

Moixa Energy Ltd.

Pfft…alweer vergeten die batterijen op te laden… Met de USBCell overkomt dit je nooit meer! Gewoon aansluiten aan je computer en in een paar uur is je batterij weer opgeladen. 

2. De waterwekker

Bedol

Water en zout, meer heb je niet nodig. Na een paar dagen moet je gewoon het water bijvullen en je komt nooit meer te laat!

3. De lantaarnpaal op windenergie

engadget.com
Nooit gedacht dat snelheidsduivels bijdragen tot het milieu? Volgens het concept van Turbine Light is dat wél zo. De lantaarnpalen geven namelijk licht dankzij de wind van voorbijrazende auto’s. And then there was light!

4. De Seven Year Pen

100 miljoen. Zoveel balpennen worden er elke dag weggegooid. De Seven Year Pen bewijst dat het anders kan, met een inkt die zeven jaar lang mee kan. Wow!

5. De papieren paraplu

It’ s raining? Halleluja! Zeker met de Eco Brolly. Je kan er om het even wat aan bevestigen om je droog te houden en na een regenbui is het makkelijk op te bergen. Cool deze ‘unbrella

6. De Officepod

Officepod

Dit ‘kantoor’ bestaat uit gerecycleerd materiaal en vermindert koolstofemmissie. Het is makkelijk in elkaar te zetten én terug uit elkaar te halen. De isolatie en akoestiek zijn perfect. Wie claustrofobisch is, zal zich hier dan weer minder thuis voelen… 

7. De handmatige papierversnipperaar

De papierversnipperaar, het meest nutteloze bureauaccessoire dat er bestaat! Toch willen we het allemaal wel eens gebruiken. Met deze variant doe je dat zonder schuldgevoel, want het verbruikt geen elektriciteit. In een simpele handomdraai is je papier gescheurd! 

8. Het mini-zonnepaneel

Here comes the sun! Dát en de SolarRoll is alles wat je nodig hebt om je telefoon of zelfs je auto(!) op te laden. Dit mini-zonnepaneel is makkelijk op te bergen én waterbestendig. Wie van vissen houdt, zal zich tijdens het lange wachten dus niet meer vervelen!

9. Het energiemasker

Zo simpel als ademen, dit AIRE-masker. Je ademhaling zet zich gewoon om in energie. Het masker is van toepassing op allerlei situaties: zo kan je jouw gsm opladen terwijl je slaapt! Of de AIRE het gesnurk van je partner tegenhoudt, is een andere zaak…

10. De retro-luidspreker

De Eco-amp is een versterker uit papier, speciaal ontworpen voor iPads en nu ook iPhones. Het is makkelijk vast te hechten aan je toestel en de kwaliteit van de klank is bijzonder goed. En…het er ook gewoon heel cool uit!

11. Het levensrietje

Lifestraw

Drink rechtstreeks uit beekjes, rivieren of zelfs die niet zo propere plas water. De Lifestraw filtert het allemaal! Het strootje heeft zelfs een campagne opgestart in de derdewereldlanden, om water veilig te maken…voor iedereen.

12. De herbruikbare wijnglazen

Een wijntje in van die plastic bekertjes? Bah! Deze herbruikbare wijnglazen zijn wél stevig genoeg en je kan ze makkelijk wegbergen. Ideaal dus voor een romantische picknick! 

13. De mini-afwasmachine

Gota

Iedereen háát de afwas doen, toch? En afwasmachines verspillen te veel water… Tóch kan je tot de helft besparen met deze mini-machine. Logisch, het is dan ook erg klein. Wél handig voor wie alleen woont en weinig afwas heeft. 

14. De groene grasmaaier

Husqvarna

Heb jij ook een grondige hekel aan het gras afdoen? Dan is de Automower iets voor jou. Deze volledig automatische grasmachine werkt bovendien op zonne-energie. Laat het gras maar groeien? Vergeet het!

15. Het mosmatje

Niets zo zalig als met je blote voeten door het gras lopen! Deze mat is een must voor elke badkamer. Een warm badje nemen was nog nooit zo ontspannend!

16. De tofu-bh

Faerie’s Dance

Neen, deze bh is niet gemaakt met de overschotten van je veggieburger! Dit ontwerp bestaat uit restanten van sojabonen die gemengd zijn met biologisch katoen. Natuurliefhebber? Draag dan deze bh! Tenzij je een echte naturist bent, dan kan je gerust zonder…

17. De ecologische zapper

Sony Conductor TV Remote

Ja lap! De afstandbediening werkt niet. De batterijen zijn alwéér leeg. Met deze zapper is dat verleden tijd. Het ding werkt rond het principe van de Wii: een beweging door de lucht en je verandert van zender Zo is een ganse dag voor de buis hangen toch nog goed voor de conditie!

18. De oplaadbare rugzak

Voltaic

Lang onderweg en een smartphone die snel plat is? Dan is deze rugzak iets voor jou! Hij laadt al je elektronische apparaten op en heeft daarvoor enkel wat zonne-energie nodig. Let the sun shine!

19. De SIG-zonnebril

Uren zonnen terwijl je naar muziek luistert? Het kan probleemloos met deze zonnebril. De glazen vangen het zonlicht op en zetten het om in energie, zodat je iPod opgeladen blijft. Héérlijk!

20. De zonnige tent

Emma Harris

Kamperen in the middle of nowhere zonder gsm? Ancient history! Deze tent werkt op een combinatie van zon- en windenergie. De stof is gemaakt uit pv-cellen en haalt energie uit zonnestralen. Pérfect dus om je telefoon, laptop en mp3 op te laden.

En natuurlijk niet te vergeten: de Volkswagen XL1!

Volkswagen.com
De allerzuinigste auto ter wereld!
Meer
Lees meer...