22 unieke ervaringen om te beleven in Europa

22 unieke ervaringen om te beleven in Europa

In Europa kan je heel wat unieke ervaringen opdoen. Denk niet dat Frankrijk ‘maar een typische bestemming in het zuiden’ is. Nee hoor. Er zijn heel wat dingen die je kan doen en bezoeken in Europa die je reis merkwaardig maken. Zet deze plekken en items maar al in je bucketlist. 

1. Wandelen op de Karelsbrug in Praag

Iedereen weet dat een citytrip naar Praag je sprakeloos laat. Een mooie sprookjesachtige stad waar je veel kan zien, doen en beleven. Eén van de dingen die je moet gedaan hebben in de stad, is een wandeling maken over de oude Karelsbrug. De zestien bogen van de brug zijn meer dan vijfhonderd jaar oud en de torens, die deel uitmaken van een eerdere constructie, dateren al uit de veertiende eeuw.

De Karelsbrug is echt waanzinnig knap om te zien dankzij de gotische stijl. De dertig vreemde beelden van heiligen die je tegenkomt als je over de brug loopt, zijn ook uniek en absolute aanraders om te fotograferen. Nergens in Europa vind je zoiets mooi, dus ’t is wel een fotootje waard, hé? Als je betere reisfoto’s wil maken, moet je deze tips eens bekijken.

2. Drink bier in de hoogste biertuin van Duitsland

Duitsland is een land waar velen onder ons een glaasje heffen. En dat moet je stiekem toch doen op een plek die je bijblijft, niet? Daarom zou je als bierliefhebber eens een biertje moeten drinken in de hoogste biertuin van Duitsland die je bovenop de Zugspitze, toevallig ook de hoogste berg van Duitsland, vindt.

Om op de top te geraken, kan je een wandeling maken of gewoon de kabelbaan nemen. Het kost je misschien wat moeite, maar voor het uitzicht met een koud biertje in je handen wil je dat toch zeker doen? Vergeet niet dat je vanop de top de Alpen kan bekijken.

3. Zeil rond de Griekse eilanden

Eén van de dingen die je moet doen in je leven is een zeilbootje huren en drijven rond de Griekse eilanden. Hierdoor zal je een bepaalde charme ontdekken van de Griekse regio en ga je snel de eenvoud weten appreciëren van de eilanden.

We kennen allemaal de bekende eilanden van Griekenland: Mykonos, Santorini en zelfs Patmos. Maar probeer ook eens de minder bekende eilanden te ontdekken, zoals Antiparos, Paros en Pano Koufonisi.

Deze eilanden zijn zo rustig, de stranden zijn onberoerd en de tijd staat daar eigenlijk stil. Hier tref je dus geen nachtclubs, geen rumoerige restaurants en al zeker geen luxueuze winkels. Maar toch zou je er naartoe moeten gaan. Je leert een andere kant kennen van de Griekse eilanden en je zal er waarschijnlijk ook verliefd op worden. Deze eilanden zijn trouwens ook de moeite om te bezoeken.

4. Bestel een Einspänner in Wenen

Als je naar Wenen gaat, word je overweldigd door prachtige gebouwen, veel muziek en heel wat cultuur. Daarnaast heb je nog één ding dat je op alle menukaarten terugvindt. Een Weense specialiteit: de Einspänner. Het is een dubbele espresso met zelfgemaakte slagroom, geserveerd in een glas dat vergezeld wordt met een chocolaatje.

In Wenen kent iedereen het, maar jammer genoeg heeft de drank niet veel gereisd buiten Oostenrijk. Daarom is het een must om in de hoofdstad van het land zo’n Einspänner te drinken. Heb je trouwens al van deze espresso-trend gehoord?

5. Ga Harry Potter achterna op het Glenfinnanviaduct in Schotland

Het Glenfinnanviaduct is de langste spoorwegbrug van Schotland. Het is niet alleen speciaal omdat het ook in de Harry Potter-films verscheen, maar het viaduct heeft ook eenentwintig prachtige bogen. Het hoogste punt van de brug bevindt zich zelfs 30 meter boven het maaiveld. En dat alles zonder metaalversterking. Dat moet wel magie zijn!

Als we spreken over betonconstructie, is het Glenfinnanviaduct is gewoonweg verbazingwekkend. Als je hier op de trein stapt, ga je zonder twijfel één van de mooiste ritjes maken in je leven. Het landschap dat je tegenkomt is gewoonweg prachtig.

6. Maak een rondvaart door de grachten in Amsterdam

Een citytrip naar Amsterdam is altijd een topidee. Het is helemaal niet ver en je kan daar goed shoppen, de cultuur omarmen in verschillende musea en echt genieten van de Nederlandse charme.

Als je in de stad bent, kan je hier ook kiezen voor een rondvaart. Hierdoor kom je op plaatsen waar je normaal niet zal komen en kan je soms binnenkijken in de meest verbazingwekkende paleisachtige herenhuizen. Wat een geluk dat de Nederlanders niet houden van gordijnen.

Probeer zo’n rondvaart ook te doen als het wat donkerder wordt. Met de mooie lichtjes aan het water ga je jezelf in een droomwereld wanen. Duidelijk materiaal voor je bucketlist! Als je in Amsterdam bent, moet je trouwens lekker ontbijten in deze ontbijthuisjes.

7. Mulafossurwaterval op Faeröer, een eilandengroep in de noordelijke Atlantische oceaan

De Gásadalur- of Múlafossurwaterval is een verborgen parel. Op een afgelegen Faeröer-eiland met alleen het kleine dorpje Gásadalur in de buurt, vind je hier één van de mooiste schatten van de natuur. Zo’n pittoreske waterval vind je niet snel terug in Europa en zal je zeker doen verwonderen.

Je moet niet per se een avonturier zijn om naar de waterval te gaan. Maar het blijft toch een beetje avontuurlijk. Als je trouwens wel houdt van een beetje spanning, zijn deze avontuurlijke reizen misschien iets voor jou.

Het mooie aan deze bestemming is dat je ver verwijderd bent van de beschaving. Hierdoor komen weinig mensen naar deze regio en zijn er weinigen die hier beelden van kunnen nemen. Een levenservaring erbij en mooie foto’s. Daar zeggen wij geen nee tegen!

8. Meer watervallen in Bosnië-Herzegovina

Als je gek bent van watervallen, kan je ook een reisje vastleggen naar Bosnië-Herzegovina. Het land telt heel wat prachtige watervallen die omringd zijn door de natuur.

Bezoek zeker eens de uitgestrekte watervallen en smaragdgroene poelen van de Kravica-watervallen in het zuiden. Wat je ook kan doen is naar het Una National Park gaan in het noordwesten van het land om getuige te zijn van de kracht en schoonheid van de grootste watervallen van het land, Štrbački buk.

9. Sta aan het einde van het continent

Als je heel Europa wil verkennen, moet je natuurlijk ook aan het einde van het continent staan. Daarvoor moet je naar Sagres, een dun schiereiland aan de zuidoostelijke rand van Portugal oftewel: het einde van het continent Europa.

Sagres werd een lange tijd geassocieerd met het tijdperk van wereldontdekkingen. Hier stonden gewaagde zeevaarders met wind op kop, op zoek gaan naar nieuwe handelsroutes via de onbekende oceanen.

Maar nu is het een beetje anders natuurlijk. Er is nog wel veel wind, maar de stad heeft een nieuwe reden om te ontdekken. Heel wat surfers trekken naar deze regio om te vechten tegen hoge golven van de Atlantische Oceaan die tot 15 meter kunnen gaan.

Eén ding is wel hetzelfde gebleven: deze regio is duidelijk gemaakt om je grenzen te verlegen (Pun not intended).

10. Dineer in het oudste restaurant van Londen

Rules werd in 1798 opgericht door Thomas Rule en is daarmee het oudste restaurant in Londen. Het serveert traditionele Britse gerechten en is gespecialiseerd in wild.

Naast het lekker eten, vind je hier portretten van gasten uit de afgelopen eeuwen, weelderige gordijnen en oude obers in witte schorten met servetten over hun armen. Een heel leuk beeld dat je moet zien om te geloven.

Als je meer informatie wil over de hoofdstad van Engeland, moet je hier eens een kijkje nemen: Citytrip Londen? Dit is wat je zeker moet zien en doen

11. Shoppen in Grand Bazaar van Istanbul

In Istanbul vind je één van de grootste en oudste markten ter wereld. Met bouw uit de veertiende eeuw en meer dan 5.000 kraampjes kan je niet anders dan je uitleven. Dus hou je maar zeker niet in …

Op deze sprookjesachtige markt vind je werkelijk alles. Denk maar aan handgemaakte sieraden, textiel, keramiek, tapijten, oude munten, horloges en schoenen. Als je schrik hebt dat je te weinig plaats hebt in je koffer is er eigenlijk geen probleem. Je vindt hier de mooiste tassen en handbagages waar je al je spullen in kan steken.

Het zalige aan de markt is dat het ook een fijne sfeer heeft. Je voelt je helemaal niet meer in een wereldstad, maar eerder in een sprookje. Als je houdt van sprookjesachtige steden, moet je misschien ook een bezoekje brengen aan Marrakesh. Ga je liever Istanbul ontdekken? Neem hier dan een kijkje: Op citytrip naar Istanbul, de stad waar twee continenten samenkomen.

12. Bezoek Vernezza, een dorpje in Cinque Terre in Italië

Van de vijf steden die de UNESCO-site Cinque Terre in Italië vormen, is Vernazza de enige met een haven. Hierdoor maakt de stad zich populairder dan de anderen. De veelkleurige huizen in het autovrije gebied zorgen voor een grote aantrekkingskracht om je fototoestel boven te halen.

Vernazza is gewoon ook heel mooi om te zien. In de stad produceren ze ook een lokale wijn genaamd Vernaccia die door wijnkenner verrukkelijk goed is. Als je echt gek bent op wijn, moet je naar deze wijnbestemmingen.

Ook de andere dorpjes zijn heel interessant. Hier vind je meer informatie over de vijf steden van Cinque Terre.

13. Met de koets door Krakau

Ook al ben je misschien geen fan van paardenkoetsen, toch is Krakau één van de steden waar je toch zo’n ritje moet maken. Als je een citytrip maakt naar Krakau, zal je snel beseffen dat de Poolse stad een rijke geschiedenis en cultuur heeft.

Ook de architectuur van de stad is verbluffend, waardoor zo’n koets echt het plaatje volledig maakt. Vooral als je rondrijdt op het marktplein. Het totaalbeeld is magnifiek.

14. Bezoek het Neuschwanstein kasteel in Beieren

Eén van de meest indrukwekkende kastelen in Europa is zonder twijfel het Neuschwanstein dat op een heuvel ligt. Het kasteel kijkt uit over de Hohenschwangau-vallei in Beieren. Je gaat je echt in een sprookje wanen als je dit gebouw ziet. Prachtig!

Neuschwanstein wordt ook vaak het sprookjeskasteel genoemd door het uiterlijk en de vele torentjes. Het kasteel werd gebouwd door een koning in het midden van de negentiende eeuw. De interne sanitair- en verwarmingssystemen waren dan ook een grote sprong voorwaarts in de technologie van die tijd.

Het kan goed zijn dat de koning geïnspireerd was door een sprookje of dat sprookjesschrijvers werden geïnspireerd door het kasteel … Hoe dan ook: als je het ziet, denk je aan sprookjes.

15. Bezoek Valencia tijdens Las Fallas

Een keer per jaar staat de kuststad Valencia in Spanje in vuur en vlam. We maken het even duidelijk: het gaat hier niet om rellen of zo hé.

Las Fallas is een jaarlijkse feest dat Sint Jozef eert met straatfeesten, livemuziek en vuurwerk. De grootste lawaaimakers krijgen toestemming om van zich te laten horen. Het jubelende feest is iets wat je moet hebben meegemaakt in je leven.

In 2019 start Las Fallas op vrijdag 15 maart en eindigt het pas dinsdag 19 maart. ’t Is misschien nog vroeg, maar je kan alvast een citytrip naar Valencia beginnen plannen.

16. Veel kleuren in IJsland

Als je een reisje maakt naar Reykjavik, moet je zeker naar Blue Lagoon dat zo’n 40 miniuten rijden is van de IJslandse hoofdstad. Op het Reykjanes-schiereiland vind je het meest pittoreske spa ter wereld.

Het azuurblauwe water van de kunstmatige lagune wordt verwarmd door een ondergronds vulkanisch lavaveld en beladen met therapeutische mineralen. Het is niet alleen knap om te zien, maar ook gewoon goed voor je lichaam en huid.

Op vakantie moet je jezelf wel eens verwennen, toch? Hier moet je gewoon eens in je leven in hebben gezwommen, net zoals deze plaatsen.

17. En ja hoor, ook het noorderlicht!

Als dat niet genoeg is, moet je eigenlijk ook naar IJsland om het noorderlicht te zien. Je kan het noorderlicht ook op andere plaatsen zien, maar IJsland is wel de beste plaats om het te zien.

De winter is de beste kijktijd, maar door het wisselende weer kan je ook een lucht vol wolken zien. Als je meer kans wil hebben op het zien van de mooie lichtshow, zou je eigenlijk een uitstap moeten maken naar het binnenland van IJsland. Hierdoor maximaliseer je de kans. Zet jezelf klaar met een thermosfles in je handen en kijk maar naar de lucht. Tussen 23 uur en 2 uur ’s nacht heb je ook het meeste kans om de mooiste lichten ter wereld te zien. Op deze plaatsen kan je trouwens ook het noorderlicht zien.

18. Gelato eten in Rome

Als je een citytrip maakt naar Rome, kan je niet anders dan te praten over je ervaringen en wat je hebt gegeten. In het land van pizza, pasta en gelato moet je gewoon genieten van de geschiedenis en de culinaire keuken.

Daarom moet je de twee gewoon combineren. Telkens als je in de stad een bezienswaardigheid bezoekt, moet je een stop maken om te eten of drinken. Ga je het Colosseum bezoeken? Eet een ijsje. Ga je naar de Romeinse ruïnes? Eet nadien een pizza. Af en toe moet je natuurlijk een beetje gezond eten. Wat dacht je van een caesarsalade? Zo veel opties om in de hoofdstad van Italië!

Meer over Rome weten? Neem hier dan een kijkje: Citytrip Rome: de stad waar je de toeristische trekpleisters moet gezien hebben.

19. Bezoek Tivoli Gardens in Kopenhagen

Ook als je geen grote fan bent van pretparken, moet je toch één keer in je leven door de poorten van Tivoli Gardens in Kopenhagen. Het park werd voor het eerst geopend in 1843 en is één van de oudste pretparken ter wereld. Er wordt zelfs gezegd dat Walt Disney het idee voor Disneyland kreeg dankzij dit park. (lees hier alles over Disneyland)

Het fijne aan Tivoli Gardens is dat het veel meer is dan achtbanen en suikerspinnen. Denk maar aan mooie balletvoorstellingen, kleurrijke tulpentuinen, Aziatische gebouwen en pauwen die vrij rondlopen.

Probeer hier zeker naartoe te gaan en blijf daar ook een hele dag. Als je de zon ziet ondergaan terwijl je in het park bent, zal je pas beseffen wat voor een magische plek het echt is. Verder heeft de hoofdstad van Denemarken ook heel wat te bieden. Dus een citytrip naar Kopenhagen is zeker een must! Voeg het maar toe aan je bucketlist.

20. Ga lekker eten in San Sebastian

Het Baskische San Sebastián heeft een keuken om U tegen te zeggen. Zelfs onderweg, in tankstations, kan je genieten van lekkere tortilla’s en verse sinaasappelsap.

De Baskische culinaire traditie is gebaseerd op de lokale overvloed aan heel wat lekkere producten zoals paprika’s, knoflook, olijfolie, schapenkaas, varkens, zeevruchten en zelfs eieren.

In de stad kan je lekker genieten van typische tapas en fastfood. Denk niet aan McDonald’s, maar eerder aan Spaanse burgers van topkwaliteit. Het geheim van de Basken is zonder twijfel het afkruiden. Door peterselie en andere kruiden te gebruiken, krijgen de simpelste gerechten, zoals burgers, een aparte smaak. Heerlijk om uit te proberen.

In San Sebastian valt er heel wat te beleven. Maar de stad is eigenlijk ideaal om te integreren in een roadtrip. Deze Spaanse steden zijn ook ideaal om te bezoeken. Misschien allemaal in één reisje?

21. Luister naar het Zeeorgel in Zadar, Kroatië

Het Zeeorgel werd gecreëerd door lokale architect Nikola Bašić en is een unieke muzikale ervaring. De ontspannende melodieën worden gecreëerd door de wind en de golven van de zee.

Neem maar een plaatsje op de trap bij de oceaan en geniet van de aangename geluiden. Ideaal om een klein dutje te doen. Wat je ook kan doen is natuurlijk zwemmen in het water van de zee terwijl je geniet van de artistieke muziek. Het is echt een unieke beleving en één van de zalige dingen in Zadar. Dit is wat je nog kan doen in de Kroatische stad Zadar.

22. Drink een glaasje met zicht op de Eiffeltoren

iStock

Parijs is een stad die je niet per se met een geliefde moet doen, maar ook perfect alleen kan ontdekken. Als je echt wil genieten van een stad zonder rekening te houden met iemand, is Parijs eigenlijk ideaal, net zoals deze steden.

Zet je ergens op een terras van een café of restaurant in de buurt van de mooiste toren van Frankrijk. Kijk gewoon wat rond en adem de charme van de stad in. Geloof ons maar … er is niets beter dan ergens gezellig zitten en genieten van zo’n beeld. Wij dromen alvast weg …

Als je toch een beetje meer wil genieten en een levenservaring wil hebben, is er nog een optie. De stad biedt heel wat luxehotels met een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren, waar je zeker van kan genieten. Je kan zelfs één nacht boeken in zo’n dure hotel met uitzicht om nooit te vergeten. Zet je op een stoeltje op je terras, kijk naar de toren en geniet van een glaasje wijn, cava of cocktail of van een kopje koffie. Het gevoel dat je dan zal krijgen, neemt zo al je stress weg.

Meer unieke ervaringen? Deze 26 bestemmingen zou elke wereldreiziger op zijn bucket list moeten zetten, maar toch zijn er amper bezoekers.

Gesponsorde artikelen