Alle 41 landen bevestigen deelname aan Eurovisiesongfestival 2021

De 41 landen die normaal gezien zouden deelnemen aan het Eurovisiesongfestival dit jaar, keren allemaal terug voor de editie van 2021. Dat heeft organisator EBU bekendgemaakt op zijn website.

Het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam mocht door het coronavirus niet doorgaan. Maar uitstel is geen afstel, want in 2021 komt de liedjeswedstrijd toch naar Nederland. De twee halve finales in Rotterdam staan gepland op 18 en 20 mei en de finale is op 22 mei 2021.

Eurovisiesongfestival 2021

Door de aanslepende coronacrisis vreesden heel wat kenners dat verschillende landen zouden afzien van deelname aan de editie van volgend jaar. Dat blijkt nu echter niet geval. De 41 landen die voorzien waren om dit jaar mee te doen, zijn er ook volgend jaar allemaal bij.

In vergelijking met de editie van 2019 vieren we dan de terugkeer van Eurovisie-grootmachten Oekraïne en Bulgarije. Hongarije en Montenegro zien om diverse redenen af van deelname aan de wedstrijd. Voor België wordt het opnieuw Hooverphonic die zal deelnemen. Met welk nummer dat zal zijn, is nog niet bekend. Een andere deelnemer die terugkeert, is het IJslandse Daði & Gagnamagnið. De topfavoriet van 2020 waagt in 2021 – ook met een ander nummer – een nieuwe poging.

Coronavirus

Toen de EBU besliste om het Eurovisiesongfestival met één jaar uit te stellen, bestond de hoop dat de coronacrisis opgelost zou zijn tegen mei 2021. Ondertussen is steeds meer duidelijk geworden dat dat waarschijnlijk niet het geval zal zijn.

Om ervoor te zorgen dat de wedstrijd toch sowieso kan doorgaan, heeft de organisatie 4 verschillende scenario’s uitgedokterd. Begin volgend jaar willen ze definitief beslissen onder welke vorm het Songfestival in 2021 zal doorgaan.

Meer
Lees meer...