6 autohuurtips voor je volgende roadtrip

Wat is er tijdens je vakantie leuker dan op het gevoel langs leuke plekken te rijden, te lunchen op plaatsen die je per toeval ontdekt en op dat mooie strandje te blijven hangen tot de zon ondergaat? Met een huurauto ontdek je in alle vrijheid de mooiste plekjes op je vakantiebestemming. Je bent flexibel om te gaan en staan waar je wilt. We vroegen autohuurexpert Sunny Cars om een aantal tips zodat jij het meeste uit je volgende roadtrip-avontuur haalt!

1. Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Eén huurdag is in de wereld van autohuur altijd 24 uur. Hoe dat precies zit? Reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je één huurdag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, slechts twee uurtjes langer, dan betaal je een volledige huurdag extra. Met die 24-uursregel kan je dus het maximale uit je autohuur halen.

2. Vergeet je creditcard niet

Zonder creditcard krijg je de huurauto helaas niet mee. Maar ook je rijbewijs is essentieel bij het ophalen van je huurauto. Zorg dus áltijd dat je zowel je creditcard als je rijbewijs bij je hebt! Heb je geen creditcard? Bij Sunny Cars kun je een Geen Waarborg service reserveren. Handig!

3. Sla de wachtrij over

In het hoogseizoen kunnen de wachtrijen bij de autohuurbalies flink oplopen. Wil je niet in de wachtrij belanden, maar snel geholpen worden? Kies dan voor de Fastlane service. Hiermee mag je de wachtrij overslaan en kan je sneller in je huurauto de vakantie tegemoet rijden.

©Sunny Cars

4. Een extra bestuurder is altijd handig

Soms is het fijn om het autorijden af te wisselen met je reisgezel. Zo kan je onderweg even achterover leunen en genieten van het uitzicht! Let bij het reserveren daarom op of een extra bestuurder bij de huursom is inbegrepen óf dat je een extra bestuurder kan toevoegen aan je reservering. Belangrijk is wel dat deze persoon zich laat registreren op het huurcontract en deze ook ondertekent zodat alle bestuurders verzekerd zijn.

5. Haal je huurauto contactloos op

Met de Contactloos Ophalen service van Sunny Cars haal je je autosleutel en het lokale huurcontract op zonder tussenkomst van een baliemedewerker. Je checkt voor vertrek online in en regelt de formaliteiten op de bestemming bij een automaat of met je smartphone. Eenmaal je sleutels en huurcontract op zak, is het tijd om te genieten van de zorgeloze en onbeperkte kilometers.

6. Reserveer op tijd

Vaak wordt de huurauto pas kort voor vertrek gereserveerd. Toch is het slim om je huurauto meteen vast te leggen zodra je vakantieplannen bekend zijn. Als gevolg van de coronacrisis zijn er op veel populaire autohuurbestemmingen namelijk fors minder huurauto’s beschikbaar. Wanneer je er vroeg bij bent, is er nog volop beschikbaarheid en zijn ook de prijzen aantrekkelijker. Boek je last-minute, dan is de kans groot dat je meer betaalt of dat er zelfs helemaal geen aanbod meer is. Om flexibel te blijven, geeft Sunny Cars bij elke reservering de Flexservice cadeau. Je kunt daarmee tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren.

Op de blog van Sunny Cars vind je nog veel meer autohuurtips. Reserveer je je huurauto bij Sunny Cars, dan weet je zeker dat je volledig zorgeloos huurt. In de all-in formule zijn standaard alle verzekeringen inbegrepen, net als de terugbetaling van het eigen risico en de dekking van glas-banden-bodem-dakschade. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van die mooie, ongelimiteerde kilometers!

©Sunny Cars
Meer
Lees meer...