6 citytrips voor jonge gezinnen

6 citytrips voor jonge gezinnen

Een weekendje weg of een korte citytrip met de familie is altijd een topidee. Even weg van alle stress en gewoon genieten van de rust en het samenzijn. Hoewel dat voor jonge gezinnen niet altijd even makkelijk is, zijn er toch enkele steden die je perfect kan bezoeken met je pasgeborene, peuter of kleuter. Naar deze steden moet je gaan als jong gezin.

Geloof nooit dat je niet kan reizen als je jonge kinderen hebt. In verschillende steden kan je heel wat bezoeken en doen met de hele familie, zelfs als de kleinste nog heel jong is. In alle steden kan je speeltuinen, interactieve kindermusea en parken bezoeken. Er zijn verschillende activiteiten die ideaal zijn voor de hele familie, ongeacht de leeftijden.

In verschillende steden vind je hotels die kindvriendelijk zijn. Deze hotels bieden ook services aan om leuke activiteiten voor je kinderen te plannen. Als je toch een avondje alleen wil zijn met je partner, kan je zelfs met monitors en applicaties een oogje in het zeil houden. Maar hey, … wij geloven dat je je kind overal mee kan nemen!

We begrijpen maar al te goed dat het moeilijk lijkt om te reizen als je kind nog heel jong is. Maar de opties zijn er en de jongste zal zich zeker vermaken. Hieronder vind je enkele steden in Europa die je zeker kan bezoeken met de hele familie, ongeacht de leeftijd van de allerjongste.

1. Amsterdam is niet alleen voor de ouders

Als je denkt dat de hoofdstad van Nederland enkel geschikt is voor een romantische getaway, zoals deze steden, of om een beetje te experimenteren met z’n tweetjes, dan heb je het goed mis. In Amsterdam kan je lekker genieten met je partner en de hele familie.

Dankzij de fietsvriendelijke paden in de stad kan je met je gezinnetje gezellig (en veilig) fietsen. Samen genieten van de mooiste plekken van Amsterdam. Als jullie geen fietsers zijn, kan je zeker ook een glimlach toveren bij de allerjongste door een boottripje te doen. Zo zie je Amsterdam op een andere manier.

Als dat niet genoeg is, kan je de jongste ook nog eens gelukkig maken door een bezoekje te brengen aan het NEMO Science Museum. Hier kan je zoon of dochter al ontdekken wat wetenschap juist is en volop experimenteren met allerlei proefjes.

Wie in de lente naar Amsterdam gaat, kan ook een dagtocht maken naar Küchenhof, waar je honderdduizend tulpen in bloei ziet. Meer weten over deze stad? Lees hier meer over Amsterdam.

2. Ga niet naar Wenen, maar naar Salzburg

Een citytrip naar Wenen is fantastisch, maar met de kinderen ga je best naar Salzburg. In deze stad kan je de jongste echt gelukkig maken. Het eerste wat je kan doen, is naar Residenzplatz gaan, waar je een ritje kan maken met paard en koets. Salzburg is echt een typische stad om zo’n rit te maken. Voor een kind is dat een fantastische ervaring en de ouders kunnen samen romantisch genieten van het oude centrum.

Als je de kinderen echt wilt verwennen, moet je de bus nemen naar de rand van Salzburg. Hier kan je een bezoekje brengen aan Slot Hellbrunn, een 17de-eeuwse villa met prachtige tuinen die werden ontworpen door Markus Sittikus von Honenems, prins-aartsbisschop van Salzburg. De kinderen gaan hier zeker van genieten. Misschien de ideale plek om een familiefoto te nemen? Hier lees je meer tips over hoe je mooie reisfoto’s maakt.

3. Ervaar de gastvrijheid in Dublin

Wat jij, je partner en kindje nodig hebben op reis zijn vriendelijke gezichten. En er bestaat geen betere plek om die te vinden dan in Dublin. De gastvrije bevolking glimlacht naar iedereen van ’s ochtends tot ’s avonds. Heel leuk om als gezin de gastvrijheid in Dublin te ontdekken.

In Dublin kan je ook ook heel wat bezoeken. Eens je in de stad bent, moet je naar Saint Stephen’s Green gaan. Neem zeker een picknicklunch mee en ga lekker genieten van het park. Je hebt hier trouwens ook een speeltuin, wat fijn is voor de kinderen. Vergeet nadien zeker niet de eenden te voederen. Zo leuk!

Dierenliefhebbers zullen ook veel pret hebben in de prachtige dierentuin van Dublin in Phoenix Park. Allerlei dieren die de jongste misschien voor het eerst ziet. Maak dat moment dan maar extra speciaal en ervaar het in het buitenland.

Verder kan je ook nog de trein nemen naar Bray. Hier kan je een aquarium bezoeken of een wandeling maken langs de zee. Als je houdt van stranden, moet je deze strandsteden eens bekijken.

Wil je met je familie meer genieten van mooie uitzichten en bergen? Dan zou je een dagtripje moeten plannen naar County Wicklow. Hier ga je je ogen niet geloven in de tuinen van Powerscourt. Het landschap en de geschiedenis in Glendalough is waanzinnig! Wil je je reis naar Dublin verder plannen? Neem hier dan een kijkje.

4. Ga naar München, maar gewoon niet tijdens het Oktoberfest

Vergeet even Oktoberfeest en veel drinken. Je bent hier met je gezin, dus je gaat gewoon genieten van de wondermooie stad. De Beierse hoofdstad heeft heel wat handgemaakt speelgoed te bieden. Daarom zijn er ook verschillende musea en tentoonstellingen aan speelgoed toegewijd. In München vind je veel musea voor kinderen. Van het speelgoedmuseum tot het Deutsches Museum, één van de grootste en oudste wetenschapsmusea ter wereld. In deze stad gaan zowel ouders als kinderen zich nooit vervelen.

Als je kinderen ook gek zijn van Disney en sprookjes, zullen ze hun ogen niet geloven als jullie het Neuschwanstein kasteel bezoeken. Het is een magnifiek gebouw waar je uren naar kan kijken, vooral als je nog in sprookjes gelooft.

Na alle kinderactiviteiten, mogen jullie natuurlijk even aan jullie eigen denken. Daarom kunnen jullie een tafel innemen in één van de vele biertuinen van München, waar gelukkig kinderen ook welkom zijn.

5. Gladiatoren en ijsjes in Rome

Rome is de stad waar gladiatoren en ijsjes elkaar ontmoeten, dus waarom zou je hier niet naartoe gaan met je familie?

Als je naar de hoofdstad van Italië gaat, moet je zeker langs het Colosseum. Verwen de jongste ook nog eens met een ijsje en zijn of haar dag kan niet meer stuk. Verder zijn er veel bezienswaardigheden in Rome, zoals het Vaticaan en het meesterwerk van Michelangelo op het plafond van de Sixtijnse kapel. Maar verder heb je hier ook heel wat leuke bezienswaardigheden waar kinderen ook van genieten, zoals de Trevifontein of de Spaanse Trappen die door jong en oud beklimt kunnen worden.

Als je even weg wil van de drukte in Rome, kan je verschillende daguitstappen maken. Eentje daarvan is Ostia Antica, een oude havenstad in de Romeinse tijd. Verder kan je ook nog door een doolhof van ruïnes in Pompeii wandelen.

Na zo’n drukke dag in Rome, kan je op een terrasje zitten in één van de vele centrale pleinen en genieten van een ijsje. Verder heeft de Italiaanse keuken nog veel te bieden, waar heel de familie van zal genieten. Pizza en pasta zijn er al twee van, nu is het aan jullie om te ontdekken van welke gerechten de Italianen gek zijn.

6. Naar het kleurrijke Barcelona

Als je niet houdt van Barcelona, heb je de stad niet goed genoeg verkend of is er gewoon iets mis met jou. Iedereen houdt van Barcelona, zelfs kinderen. Dankzij de levendige kleuren in de straten en een kindvriendelijke cultuur, smeekt Barcelona om ontdekt te worden door volwassenen en kinderen.

Het fijne aan deze stad is dat je niet per se naar plaatsen moet gaan die alleen geschikt zijn voor kinderen. Overal in de stad gaan kinderen het naar hun zin hebben, zelfs op La Rambla, de beroemdste straat in Barcelona. De ader van Barcelona is gevuld met straatartiesten en goochelaars. Wedden dat de kleinste (en waarschijnlijk ook de ouders) hier uren van kunnen genieten?

Als je meer avontuur wil voor de hele familie, kan je ook naar de top van Mirador de Colom, waar je een panoramisch uitzicht hebt op de haven.

Verder kan je nog de mama en de kindjes gelukkig maken door een bezoekje te brengen aan het Museum van Chocolade. Hier krijg je de kans om chocolade te maken en zelfs te proeven. Maar dat is voor na het eten in de lekkerste tapasbars van Barcelona, hé? Plan alvast een reisje naar de stad en kom hier meer te weten over Barcelona.

Als je al eens hebt gekeken naar de serie Friends, weet je dat de stad Tibidabo niet ver van Barcelona ligt. Hier moet je misschien ook een dagtrip naar maken. Tibidabo met prachtige bezienswaardigheden is niet alleen knap om te zien, maar heeft ook een pretpark met een ouderwetse reuzenrad. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Zoek je meer reisinspiratie? Dan zijn deze reizen voor koppels ook iets voor jou. Misschien kunnen de kindjes ook mee?

Gesponsorde artikelen