6 politici die onze “onfatsoenlijke” Elio overtreffen

De naakte rug van premier Elio Di Rupo heeft dit weekend voor heel wat ophef gezorgd aan de andere kant van de taalgrens. Journaliste Emanuelle Praet van Le Soir sprak zelfs over “het toppunt van onfatsoenlijkheid”. Nochtans zijn er politici die serieus wat stapjes verder gingen dan onze premier. 

Hoewel VIER de aflevering van Kroost met Di Rupo pas volgende week maandag uitzendt, kwam de blote rug van de premier al even piepen in de trailer. En dat leidde tot een debat in het praatprogramma On refait le monde op RTL-TVI. Naast de riskante timing van de intieme reportage (amper drie maanden voor de verkiezingen), menen de critici dat de premier zich veel te bloot geeft.

“Ik vind het zeer misplaatst. Het is het toppunt van onfatsoenlijkheid”, sprak Emmanuelle Praet van Le Soir. “Waarom moet een premier zich naakt vertonen om onderwerp van gesprek te zijn? Welke politieke boodschap zit daarachter: ‘ik ben tot alles bereid’? Ik vind het schandalig.”

De Waalse liberaal Alain Destexhe (MR) schaamt zich zelfs voor België. En dat allemaal omdat Di Rupo snel van hemd wisselde tijdens de bloedhete nationale feestdag vorig jaar, die extra druk was met de troonwisseling.

Trouwens, om 62 te zijn mag de gespierde rug van Di Rupo nog gezien worden, nietwaar? Iets wat van de te intieme beelden van volgende politici alvast niet altijd kan worden gezegd…

1. De wiener van Anthony Weiner

In juni 2011 deed het Democratische Congreslid Anthony Weiner afstand van zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden nadat hij per ongeluk een foto in ondergoed op Twitter had gegooid waarop een duidelijke bobbel te zien was. Hoewel het getrouwde congreslid eerst beweerde dat iemand zijn account had gehackt, gaf hij de pijnlijke flater later toe. Hij waande zich daarnaast ook nog meester van de sexting, zoals deze seksueel getinte sms’jes bewijzen.

De blunders bleven de geile Weiner jammer genoeg achtervolgen, want toen hij in 2013 een gooi deed naar het burgemeesterschap van New York, moest hij al tijdens de Democratische voorverkiezingen het onderspit delven voor huidig burgemeester Bill de Blasio. “Zonder internet was ik burgemeester”, zei hij daarover.

2. De striptease van Antonio Garcia Conejo

Wie zich louter met woorden niet voldoende kan uitdrukken, moet het maar eens met een striptease proberen. Zo dacht kamerlid Antonio Garcia Conejo ongetwijfeld toen hij eind vorig jaar het Mexicaanse congres trakteerde op een geweldige striptease.

Stuk voor stuk vlogen de kledingstukken van zijn lijf en dat als protest tegen de nieuwe energiewet die de Mexicanen “zou uitkleden”. Net als Weiner hield hij gelukkig zijn onderbroek netjes aan. 

3. De naaktshoot van Scott Brown

Lang voor hij  Senator voor Massachusetts werd, verdiende de Republikein Scott Brown zijn boterham als model. Zijn opvallendste fotoshoot was ongetwijfeld die voor Cosmopolitan in 1982 waarin hij all the way ging, gelukkig met zijn handjes op de juiste plaats. Met het geld dat hij toen verdiende, bekostigde Brown zijn rechtenstudies.

4. De benen van Anke Van dermeersch

Vorig jaar pakte Vlaams Belang in het kader van de campagne ‘Vrijheid of islam’ uit met een affiche waarop politica Anke Van dermeersch haar blote benen showde tot net onder haar achterste. Al zorgden niet de stelten van de 41-jarige blondine voor de grootste problemen, maar wel de Louboutins aan haar voeten. Zo was het Franse schoenenmerk niet gediend met de typerende rode zolen. Nadat Louboutin gelijk kreeg van de Antwerpse rechtbank van koophandel, maakte Vlaams Belang de rode zolen geel.

Uiteindelijk moesten de foto’s toch verwijderd worden nadat de Canadese studente Rosea Lake naar de rechter stapte omdat de gelijkenissen met haar werk Judgments te groot waren. Ook zij kreeg gelijk van de rechter.

5. De selfie van Chris Lee

In 2011 diende de Republikein Chris Lee zijn ontslag in in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nadat een tabloid gênante foto’s publiceerde die hij via datingwebsites naar verschillende vrouwen had gestuurd.

Een van de kiekjes is een opvallende spiegelselfie waarop de gehuwde politicus fier zijn gespierde bovenlijf showt. Maar dat is natuurlijk peanuts in vergelijking met de naakte rug van onze premier…

6. De sixpack van Aaron Schock

In 2011 stond het Amerikaanse Congreslid Aaron Schock op de cover van het fitnessmagazine Men’s Health. In tegenstelling tot de rug van Di Rupo, gunde de sexy politicus de lezers een blik op zijn indrukwekkende sixpack. 

Met de risicovolle fotoshoot probeerde hij zijn landgenoten een gezondere levensstijl aan te prijzen.

Wie nu plots nieuwsgierig is geworden naar de sixpack van Di Rupo… Wel, die ziet er ongeveer zo uit:

Meer
Lees meer...