6 vragen over K3 Zoekt K3 waar Gert Verhulst een eerlijk antwoord op geeft

De eerste week van de nieuwe K3 zit er alweer bijna op en nu Hanne, Klaasje en Marthe een beetje van het publiek worden weggehouden, trotseert hun grote baas Gert Verhulst de storm in de media. Is het allemaal wel eerlijk gelopen? En was het nu geen gemiste kans om een moslimmeisje aan K3 toe te voegen? Gert Verhulst werd gisteren stevig op de rooster gelegd in Van Gils & Gasten, en hij gaf een eerlijk antwoord op een aantal prangende vragen.

1. Had je het zelf moeilijk om afscheid te nemen van de oude K3?

Hoe mooi de geboorte van een nieuwe K3 ook was, ergens waren we allemaal toch een beetje ontroerd om na al die tijd echt afscheid te moeten nemen van Karen, Kristel en Josje. Ook Gert Verhulst geeft toe dat hij het niet droog hield. “We hebben 17 jaar lief en leed gedeeld”, zegt hij.

“Er waren perioden dat ik 24 uur met hen samen was. Als er een sterfgeval in de familie was, moesten ze vaak uren later weer op het podium staan en toen waren wij er om hen op te vangen. Wij hebben intenser met elkaar samengeleefd dan familie. Dan is dit het afsluiten van een hoofdstuk in je leven.”

Gert benadrukt ook dat hij de K3-meisjes veel dingen in de luwte heeft zien doen, zonder de media om hen heen, zoals zieke kindjes bezoeken.

2. Waarom was Kathleen er niet bij tijdens de finale?

Van die 17 jaar heeft Josje maar 6 jaar meegemaakt, dus Kathleen was meer dan tien jaar aan boord. “Zij is vernoemd in het afscheidswoord van Karen, op het moment dat de meeste mensen keken. Wij vonden het ook jammer dat ze er niet was. Maar dat is interne keuken, daarover kan ik niet uitweiden.”

3. Is het geen gemiste kans dat er geen moslimmeisje in de nieuwe K3 zit?

Al voor het begin van de wedstrijd werd geopperd dat het K3 van de maatschappij anno 2015 ook een gekleurd meisje moest hebben. Is het dan geen gemiste kans dat er geen moslimmeisje is gekozen? “We hebben de wedstrijd voor iedereen opengezet.”, zegt Gert. “Van de 6.000 inschrijvingen waren er heel weinig kandidaten. Er moet een reden zijn waarom er zo weinig interesse van allochtonen is.”

Adil El Arbi, een andere gast in de talkshow, merkte op dat de drempel nog te hoog is en hij voor zijn film Black ook is moeten gaan aankloppen om de juiste mensen te vinden. Hij is al blij dat Nora zo ver is geraakt. “Wij waren al bang wat er zou gebeuren wanneer we Nora eruit zouden zetten”, zegt Gert. “Ik heb altijd gezegd dat we ons daar niets van aan gingen trekken.”

4. Is deze K3 wel onze keuze geweest? Verliep de stemming eerlijk?

In de media werd de voorbije dagen gesteld dat onze stem echt niets meer uithaalde en de jury de doorslag had gegeven. Gert ontkent dat en stelt ook dat de keuze van de jury en van het publiek echt volledig met elkaar overeenkwamen. “Het publiek heeft exact dezelfde keuze gemaakt, met zeer grote voorsprong op de tweede keuze.” En mochten wij nu voor een andere combinatie hebben gekozen, dan zou ook dat impact kunnen hebben gehad, voegt Gert eraan toe. “Alleen bij een gelijke stand zou de stem van de jury voorsprong hebben”.

“Ook bij ons veranderde onze voorkeur geleidelijk aan. Als je het mij in het begin had gevraagd, dan was Nora mijn topfavoriet geweest”, geeft hij toe. “Wat zouden wij eraan hebben om een groep te kiezen die de mensen niet willen? De mensen zijn niet dom hé.”

5. Was je zelf nog verbaasd over het succes van K3 Zoekt K3?

Wereldwijd was #K3ZoektK3 trending op Twitter, er keken vier miljoen mensen naar de show en al op voorhand zijn er 90.000 cd’s besteld. Dit kon zelfs Gert Verhulst niet zien aankomen. “Dit succes mag je niet verwachten. Ik denk dat er veel mensen nogal sceptisch beginnen kijken zijn, maar dat ze bevlogen zijn geraakt en zelf schrokken van hoe ze in de zoektocht werden meegezogen.”

Hij was vooral blij dat het programma een familiegebeuren was. “Ik denk dat het lang geleden is dat de hele familie met grote zakken chips samen naar tv zat te kijken. Een beetje zoals het Songfestival vroeger toen wij klein waren, 50 jaar geleden”, grapte hij tegenover Lieven Van Gils.

6. Ben je niet een beetje bang dat het te snel zo groot is geworden?

K3 was een nog veel grotere hype dan we allemaal hadden verwacht. Is Gert dan niet een beetje bang dat dit plotse succes de ondergang van K3 kan worden? “We weten niet wat de gevolgen zullen zijn. We hopen natuurlijk dat het heel lang mag duren, maar als iets zo snel zo groot wordt, dan kan het ook heel snel gedaan zijn.”

Adil had nog een goede raad voor Gert Verhulst wat de nieuwe K3’tjes betreft

Bekijk het hele gesprek met Gert Verhulst in Van Gils & Gast hieronder:

Meer
Lees meer...