7 leuke, coole en betaalbare bestemmingen om oudejaar te vieren

Plannen maken om oudejaar te vieren, het is nooit gemakkelijk. Je vrienden willen naar een club, je ouders willen dat je bij hen gaat eten, je lief wil samen met jou het nieuwe jaar vieren. Wees origineel en reis naar een van deze toplocaties. En vergeet dan de trendy handbagage van American Tourister niet. Zo maak je zeker indruk.

1. Middeleeuws en plezant: Dublin

Thinkstock

Reis naar Dublin en drink de godendrank Guiness in de originele Guinness Storehouse. De stad is gekend voor awesome feestjes, maar is ook verkozen als één van de top 5 bestemmingen om oudejaar te vieren, en zelfs als één van de meest vriendelijke steden van Europa. Op oudejaar kan je er naar de New Years’ Eve Countdown party en kan je de ‘People’s Procession of Light’ meelopen, een stoet waarin honderden deelnemers en artiesten de stad oplichten met oogverblindende lichtshows, muziek en dans. Reden genoeg om de zee over te steken! 

2. The city of love: Praag

Thinkstock

In Praag beleef je The Prague Experience. Ga tussen de massa in het oude stadscentrum – of voor de romantici onder ons vanop de Karelsbrug – naar het vuurwerk kijken. Deze prachtige brug, daterend uit de 14de eeuw, verbindt de oude stad met de Mala Straná wijk over de Moldau rivier. Kortom: de meest romantische plek om samen met je geliefde het nieuwe jaar te vieren. Voor de minder romantische fuifbeesten onder ons, het nachtleven is er top, en niet onbelangrijk, ook heel goedkoop! 

3. Feesten, feesten en nog eens feesten: Berlijn

Thinkstock

Voor het meest spectaculaire feest trek je naar Berlijn. Jaarlijks zakken zo’n miljoen feestgangers op oudejaarsavond af naar de Brandenburger Tor, waar elk jaar een gigantisch openluchtfeest (Sylvesterparty) wordt gehouden met spectaculair vuurwerk, eet- en dranktentjes, optredens tot in de vroege uurtjes en uiteraard met de beste dj’s ter wereld. Kom een paar dagen vroeger om deze prachtige stad rijk aan cultuur te ontdekken en reserveer je feesttickets zeker tijdig!

4. Gezellig en warm: Madrid

Thinkstock

De perfecte nieuwjaarsbestemming: ofwel ga je uit tot in de vroege uurtjes nabij Puerta del Sol en Plaza Santa Ana of je gaat lekker eten op restaurant. Het toppunt van nieuwjaar is de traditie van Las doce uvas de la suerte, of beter gekend bij ons als de twaalf druiven van geluk. Hierbij moet je samen met alle andere Madridistas op de Plaza Mayor om middernacht bij elke klokslag een druif in je mond proppen. Volgens wat de traditie doet geloven beleef je dan een jaar van welvaart en geluk. Buena suerte mis amigos! 

5. Origineel en feeststad: Bratislava

Thinkstock

Ben je sociaal en hou je van feestjes? Op een uurtje verwijderd van de hoofdstad van Oostenrijk kan je in deze middeleeuwse stad niets anders doen dan feesten. Gemiddeld  komen er wereldwijd 10.000 mensen naar deze magnifieke stad die dan op oudejaarsavond wordt opgedeeld in concert zones en party zones waar je de keuze hebt om ofwel mee te gaan shaken of om te socializen. Grote schermen worden rond de stad geplaatst om zo de feestelijkheden van rond te wereld mee te volgen. Vergeet alvast je Rehtacka niet, een houten instrument om de slechte geesten van het afgelopen jaar te verjagen. 

6. Bruisende wereldstad: Amsterdam

Thinkstock

De goedkoopste manier om een spetterend oudejaar te vieren is in de straten van Amsterdam. Op elke hoek van de straat is het feest en knalt de champagne en het vuurwerk er op los. De eindeloos durende straatfeestjes zijn erg geliefd bij zowel toeristen als de locals. De places to bé op dat moment zijn de Nieuwmarkt, het Leidseplein en het Rembrandtplein. 

7. Charmant en gezellig: Krakau

Thinkstock

Voor het charmante Krakau kom je best enkele dagen op voorhand. De reden? De prachtige kerstmarkt op de Rynek, het grootste historische plein van Europa in het centrum van de stad waar je direct in de sfeer komt door de mooie kerstverlichting, gezellige kraampjes met vriendelijke mensen te midden van idyllische, middeleeuwse straatjes. Voor degenen die zich maar niet kunnen verwarmen bestaat er natuurlijk lekkere Poolse wodka in alle geuren en kleuren. Maar opgelet: handle with care! 

Vergeet je American Tourister handbagage niet en reis stylish comfortabel!

Kies hier je favoriete koffer!
Meer
Lees meer...