9 alternatieven voor Flappy Bird

Flappy Bird, het supersimpele maar o zo frustrerende en verslavende smartphonespelletje, is een serieuze kandidaat voor de hype van het jaar. En dankzij de geniale zet van de maker om het uit de winkels te halen, gaat de buzz door het dak.

Dong Nguyen was natuurlijk wel zo snugger op voorhand aan te kondigen dat hij Flappy Bird ging verwijderen, waardoor al wie de game nog niet had, hem toch nog snel kon downloaden. En de reclame in het gratis spelletje leverde de maker voor de verwijdering al zo’n 50.000 dollar per dag op…

Wie ondanks de aankondiging toch Flappy Bird niet gedownload heeft en nog aan den lijve wil ondervinden hoe frustrerend dat ding is, kan zijn kans eens wagen bij een van de klonen. Een echt toffe game spelen kan natuurlijk ook.

1. Clumsy Bird

Clumsy Bird, of onhandige vogel, benadert de besturing van Flappy Bird. De buizen uit de Super Mario-games zijn vervangen door boomstammen en het vogeltje lijkt wat op een beestje uit Angry Birds. Het spel is enkel beschikbaar voor Android.

2. Flappy Tappy

In Flappy Tappy is je vogeltje eerder een roze hoofd dat flappert met zijn oren. Je valt niet zo snel als in Flappy Bird, en krijgt ook punten voor het aantal seconden dat je overleeft. De game bevat ook een hardcoremodus met bewegende obstakels. Enkel beschikbaar voor Android.

3. Tiny Wings

Tiny Wings wijkt meer af van Flappy Bird. De game bevat een schattig vogeltje dat zelf niet lang genoeg in de lucht kan blijven, waardoor je het van de heuvels moet laten glijden. Enkel voor iOS.

4. Splashy Fish

In Splashy Fish is het vogeltje vervangen door een visje. De buizen zijn zuilen, maar de besturing is helemaal hetzelfde als bij Flappy Bird. De frustratie ook.

5. Ironpants

In Ironpants is het vogeltje vervangen door een superheld in een cape. De buizen zijn hier dozen, en voor de besturing moet je je vinger op het scherm houden in plaats van te tikken. Nog frustrerender dan Flappy Bird! Beschikbaar voor iOS en Android.

6. Flappy Wings

Dit Android-spel heeft als ondertitel ‘not Flappy Bird‘, hoewel de graphics bijna hetzelfde zijn. Het beweert beter te zijn dan het origineel, wat er vooral op neerkomt dat de vogel overal uitwerpselen laat vallen.

7. Fly Birdie – Flappy Bird Flyer

Laat deze iOS-game maar liggen, want je moet betalen voor elke drie levens die je verliest!

8. Birdy Flap

Dit spel is beschikbaar voor Android en Windows Phone, en heeft als ondertitel ‘Flappy Bird fill-in’. Het is dan ook grotendeels een kopie.

9. Angry Birds Space

We kunnen nog wel even doorgaan met slechte Flappy Bird-kopieën als Flappy Bee of Flappy Plane. En dat terwijl je ook games hebt die gewoon veel toffer zijn, zoals Angry Birds Space. De bekende boze vogeltjes kunnen in de ruimte ook gebruikmaken van de zwaartekrachtvelden van hemellichamen. Beschikbaar voor iOS en Android.

Flapperen op de pc

Je kan trouwens ook een Flappy Bird-kloon spelen op de pc, met Flappy Doge. Daar klik je met je muis, waardoor het spel wel niet zo accuraat reageert als op je aanraakscherm: 

Meer
Lees meer...