9 Photoshop-blunders om van te smullen

Een bleke, stralende huid is een van de opvallendste kenmerken van actrice Cate Blanchett. Onze verrassing was dan ook groot toen we de cover van Vogue Australia zagen. Daarop heeft het gezicht van Cate een vreemde oranje gloed, het resultaat van Photoshop. Maar we kunnen Cate geruststellen: dit is helemaal niet de grootste flater die we ooit zagen. Kijk maar mee.

1. Jennifer Lawrence op de cover van Flare (juni 2010)

Hoewel deze cover al in 2010 verscheen, werd pas eind vorig jaar duidelijk dat er gespeeld werd met Photoshop. Niet alleen de buik en de heupen van Jennifer Lawrence zijn een pak smaller, ook haar gezicht, nek en zelfs haar rechterhand werden gemanipuleerd.

2. Claire Danes in Vogue (augustus 2013)

Vogue
In augustus van vorig jaar maakte Vogue ook al een Photoshop-flater met de acteurs van Homeland. Waar is het onderbeen van Claire Danes en het linkerbeen van Damian Lewis? Nergens te bespeuren.

3. Adam Levine (The Voice en de Russische Vogue)

Het promotiebeeld van het vijfde seizoen van de Amerikaanse The Voice viel ook ten prooi aan Photoshop. We vermoeden dat Adam Levine niet aanwezig kon zijn, waardoor ze een beeld van hem op een andere rode loper gebruikten. Bizar.

En nog eentje van Adam Levine. Waar is de rechterkant van zijn lichaam naartoe?

4. Miranda Kerr (op Instagram)

Een bizar Photoshop-verhaal van Miranda Kerr: het model postte de rechtse foto in 2012 op Instagram, na de Victoria’s Secret Fashion Show. In november 2013 postte ze dezelfde foto opnieuw, maar met een duidelijk verschil: Miranda’s taille is veel dunner, dat van de andere twee modellen niet. Miranda claimde dat ze de foto gewoon van het internet haalde en er niet op gelet had.

5. Oprah Winfrey op de cover van TV Guide (augustus 1989)

Eentje uit de oude doos, deze Photoshop-fail. En een grote, want het hoofd van Oprah Winfrey werd op het lichaam van actrice Ann-Margret gezet. Bekijk de originele foto hier.

6. Kristen Stewart op de cover van Glamour (november 2011)

Ook Kristen Stewart werd het slachtoffer van Photoshop. Op deze cover van Glamour ging haar onderarm verloren en is haar linkerbeen wel erg flexibel…

7. Beyoncé op de cover van Flaunt (juni 2013)

Ook een flater: de linkerhand van Beyoncé op deze cover. Hoe kan dat op haar achterwerk terechtkomen? Ook aan het gezicht van Beyoncé is duidelijk geprutst: ze heeft hier veel weg van Tyra Banks.

8. Sarah Jessica Parker op de cover van Harper’s Bazaar China (maart 2013)

9. Lady Gaga op de cover van Vogue (september 2012)

Een wespentaille bij Lady Gaga is absoluut niet geloofwaardig. De vergelijking met de originele foto’s zegt genoeg.
Meer
Lees meer...