9 simpele trucs waarvan je vast niet wist dat Google Maps ze kan

De kans is groot dat je dit hierboven nooit meer doet, je weg zoeken op een echte papieren kaart. In deze digitale tijden hebben we daar veel makkelijkere oplossingen voor in de vorm van gps-systemen en natuurlijk Google Maps en zijn concurrenten. Maar ook jij haalt waarschijnlijk niet het absolute maximum uit Google Maps, want je houdt het niet voor mogelijk wat je daar allemaal mee aan kan. Wij geven je graag de beste, leukste en makkelijkste tips, en dat is veel meer dan wat routes uitstippelen.

1. Vind de makkelijkste (of leukste) fietsroutes

Google Maps

Hoe je dit gebruikt hangt er natuurlijk vanaf. Wil je gewoon snel en niet te bezweet op je werk toekomen en via een korte omweg die steile helling vermijden, of heb je zin in een stevige tocht waar wel wat bergjes in mogen? In beide gevallen is deze toepassing je perfecte hulpmiddel om je ritje te plannen. Je ziet de hoogtemeters die je zal afleggen, zowel omhoog als omlaag, en hoelang je daarover zal rijden en dat in een duidelijk grafiekje.

Jammer genoeg is dit (voorlopig?) enkel beschikbaar op de computerversie, nog niet voor de tablet- of smartphone-apps, dus je moet wel vooruit plannen.

2. Toon je vrienden waar je bent

Google Maps
Je zit op café te wachten op je vrienden, maar zij weten het niet zijn en jij bent hopeloos slecht in het beschrijven van de route? Geen nood, Google Maps doet dat wel even voor jou. In de app kun je gewoon op je eigen positie, aangeduid door een blauw bolletje, klikken met je vinger en vasthouden. Dan kun je een ‘pin’ zetten, en die delen met je vrienden via sms, mail, Facebook, of wat dan ook. Wil je niet per se delen waar je zit, maar wil je de plaats wel nog terugvinden als je ooit nog eens in de buurt bent? Dan kan je die plek ook gewoon opslaan door op het sterretje te klikken. Dan vind je hem later gewoon onder Mijn Plaatsen.

3. Vind je weg in de stad, zelfs zonder verbinding of wifi

Google Maps
Ga je naar een plaats waarvan je weet dat je er geen verbinding of wifi zal hebben? Dan kun je je daar perfect op voorbereiden. Wanneer je wel nog online kan, zoek je op je smartphone de plaats waar je heen gaat op en dan kun je die opslaan als offline kaart. Dat doe je door naar het menu te gaan (via de drie puntjes of streepjes) en dan op ‘Mijn plaatsen’ te klikken, de rest legt zichzelf wel uit. Super handig!

4. Sla je thuis- en werkadres op om niet meer altijd alles volledig te moeten typen

Google Maps
Ben je het beu om telkens weer hetzelfde adres te typen, telkens je je weg naar huis of het werk moet terugvinden van uit the middle of nowhere? Dan kun je daar heel makkelijk komaf mee maken. Via dezelfde weg als de tip hierboven, kun je ook je werk- en thuisadres voor altijd vastleggen op je smartphone.

5. Nooit meer te lang zoeken naar café, restaurant, hotel,…

Google Maps
Google zou niet willen dat je te veel tijd verliest of vergaat van de dorst omdat je niet meteen een café vindt waar je wel een pint wil gaan drinken. Of een restaurant voor een lekker etentje. Gewoon eens tikken in de zoekbalk in de app van Maps, en dan kun je een aantal opties kiezen waarmee Google je dan voorstellen doet in je buurt.

6. Mis nooit meer de laatste trein

Google Maps
Je bent in de stad en je amuseert je rot, maar je moet zeker nog naar huis met de trein? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je avond halen, en dus zo lang mogelijk blijven, en dus moet je de laatste trein halen. Wil je absoluut zeker zijn dat je hem nog haalt? Dan kun je dat gewoon vragen aan Google Maps! Je kan natuurlijk gewoon naar het uur dat je ongeveer wil vertrekken zoeken, maar je kan ook heel eenvoudig de laatst mogelijke verbinding opvragen. Zo hoef je niet meer met die rampzalig website van de NMBS te werken, nu Railtime niet meer bestaat.

7. Hou bij waar je overal geweest bent

Google Maps
Het kan best wel cool zijn om terug te blikken op waar je overal al geweest bent, gewandeld, gefietst en rondgereden hebt. Als je je locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Maps dat alles bij, en kun je later nog eens opnieuw bekijken waar die mooie wandeling weer was.

8. Je hebt genoeg aan een vage omschrijving van wat je zoekt

Google Maps
Eenvoudiger kan het echt niet meer zijn. Je bent op zoek naar een winkel, laat ons zeggen een bakkerij, in de buurt, maar je weet niet waar er een is, laat staan hoe de bakkerij heet. Dan volstaat het gewoon om “bakkerij in de buurt” of “bakkerij in (de stad waar je bent)” in te typen, en Google Maps doet suggesties voor de dichtstbijzijnde winkels die voldoen aan je zoekopdracht. Alweer: superhandig, echt!

9. De handen vol, maar je kaartje in Maps te ver uitgezoomd? Geen probleem!

Op je smartphone kun je nu door een tweede keer op dezelfde plaats te klikken en vast te houden in- en uitzoomen door je duim omhoog of omlaag te verschuiven. Scrollen met je vingers dus. Heel handig als je met je koffie in de hand je weg moet vinden in de stad.

Bron: Business Insider
Meer
Lees meer...