Deze geniale 90’s Eurodance parodie ‘Planet Of The Bass’ gaat viraal

Het internet is in de ban van Planet Of The Bass van DJ Crazy Times & Ms. Biljana Electronica. Het gaat om een lied gemaakt door comedian Kyle Gordon dat een perfecte parodie is op alle bekende 90’s Eurodancehits. Het nummer komt pas volgende week officieel uit, maar de verschillende previews gaan nu al viraal.

Ooit was Eurodance een van de meest populaire genres in de hitlijsten. Nu komen we het nog af en toe tegen op het Eurovisiesongfestival en is er uiteraard de minirevival van Aqua door de film Barbie.

Planet of the Bass

Nu lijkt het genre even helemaal terug met het lied Planet Of The Bass van de hand van Kyle Gordon. Dat is een Amerikaanse comedian met een populair TikTokaccount. Daar deelde hij eind juli een video met daarop de tekst “Ieder Europees dancenummer in de jaren 1990”.

De clip bevat hemzelf als rapper en een vrouwelijke zangeres, beiden in schitterende 90’s outfits. De tekst van Planet Of The Bass is even simpel als geniaal met lyrics zoals “When the rhythm is glad, there is nothing to be sad” en “women are my favorite guy“. De beats en bijpassende dansmoves maken het geheel helemaal af.

Release op 15 augustus

Het korte fragment ging al snel viraal op TikTok, maar ook op onder andere X waar het – volgens de app – bijna 100 miljoen views heeft. Dat lokte zelfs een reactie uit van Aqua zelf die vroegen of die parodie over hen ging. Kyle liet weten dat hij Aquas debuut ‘Aquarium’ een van de beste dancealbums aller tijden vindt.

Door het enorme succes van de preview van Planet of the Bass heeft Kyle Gordon de release van het volledige nummer vervroegd naar 15 augustus. In de Mood Ring, een queerbar in Brooklyn, New York is het nummer vorig weekend wel al één keer live gebracht.

Verschillende zangeressen

Ondertussen is er trouwens iets vreemds aan de hand met Ms. Biljana Electronica, de vrouwelijke zangeres aan de zijde van DJ Crazy Times. In twee nieuwe previews is zij namelijk telkens vervangen door iemand anders. In de originele video zien we een vrouw met geblondeerde krullen, namelijk de New Yorkse performer en influencer Audrey Trullinger.

Vijf dagen later kwam er ineens een nieuwe clip van Planet of the Bass met een zangeres met donker haar. Deze keer ging het om gezondheidsinfluencer Mara Olney. Lang duurde haar rijk echter niet, want nog eens vijf dagen later zagen we een nieuwe blonde zangeres, TikTokster Sabrina Brier. Wie de beste Ms. Biljana Electronica is, laten we aan jullie over, al is het internet er (terecht) van overtuigd dat niemand kan tippen aan Trullinger.

Geen van die drie vrouwen is overigens de zangeres waarvan je echt de stem hoort. Dat is namelijk muzikante Chrissi Poland. Gordon legde al uit dat hij op die manier 90’s dancegroepen parodieert die ook regelmatig hun zangeressen vervingen door knappe modellen.

Bekijk hier de originele preview van Planet of the Bass:

Meer
Lees meer...