Aqua spreekt voor het eerst over gebruik van remake ‘Barbie Girl’ in de film ‘Barbie’ 

De hype rond de film Barbie heeft niet alleen de pop van Mattel opnieuw volop in de aandacht gezet, maar ook de groep Aqua en hun 90’s hit Barbie Girl. Daarvan is in Barbie namelijk een remake te horen met Nicki Minaj en Ice Spice. Dat kwam enigszins als een verrassing want in het verleden klaagde Mattel Aqua nog aan. De Noors-Deense band heeft nu voor het eerst over dat alles gesproken.

In 1997 had de Noord-Deense band Aqua zijn grootste hit met het nummer Barbie Girl. Van het lied verkochten 8 miljoen exemplaren en de video op YouTube heeft ondertussen al 1,2 miljard views. Het nummer is een soort aanklacht van de consumptiemaatschappij en plastische chirurgie. Met onder andere “I’m a blonde bimbo girl in a fantasy world / Dress me up, make it tight, I’m your dolly“, “Kiss me here, touch me there, hanky-panky” en “I can act like a star, I can beg on my knees” heeft het ook enkele opvallende lyrics.

Het is dan ook geen verrassing dat Mattel, het bedrijf achter Barbie, niet helemaal blij was met Barbie Girl. De speelgoedproducent spande dan ook al snel een proces aan tegen Aqua. In 2008 oordeelde de rechtbank dat de band niets fout had gedaan omdat parodieën toegestaan zijn.

Strijdbijl begraven

Toen de plannen voor de film Barbie voor het eerste concreet werden, leek het dan ook logisch dat het lied Barbie Girl niet te horen zou zijn. Warner Bros. Pictures en Mattel verrasten daarbij door met Barbie World van Nicki Minaj en Ice Spice een remake van het iconische nummer te maken.

De groep Aqua, die sinds 2012 opnieuw tourt en zo’n 40 concerten per jaar doet, vond dat alvast een leuke beslissing. “We begrepen heel goed dat ze iets fris en nieuws wilden. En toen, amper twee maanden geleden, is ons gevraagd om de samenwerking met Nicki Minaj en Ice Spice te maken. Het is heel snel gegaan”, legt René Dif van Aqua uit in The Guardian. De groep ziet het ook als een teken dat Mattel nu definitief de strijdbijl heeft begraven.

Kijk en luister hier naar het originele Barbie Girl

… en hier naar de remake Barbie World:

Meer
Lees meer...