Iconische song ‘Barbie Girl’ krijgt nieuwe versie van Aqua, Nicki Minaj en Ice Spice voor film ‘Barbie’

Eerder vandaag loste Warner Bros. de officiële trailer voor de film Barbie, die deze zomer in de zalen zal verschijnen. Daarin kwamen we al heel wat meer te weten over het plot van de film, maar hoorden we ook al enkele van de nummers die in Barbie te horen zullen zijn. En daar was een verrassing bij.

Wie denkt aan Barbie, denkt waarschijnlijk al snel aan het nummer Barbie Girl van de Deense groep Aqua. Het nummer, dat in 1997 verscheen, werd een wereldhit die iedereen waarschijnlijk nog vlot kan meezingen. Hoewel aanvankelijk gezegd werd dat Aqua Girl geen deel zou uitmaken van de film, zal het dan toch in Barbie te horen zijn. Al gaat het wel om een nieuwe versie.

Barbie Girl

Lene Nystrøm, de Noorse zangeres van Aqua, liet eerder al weten dat Aqua Girl niet in de film te horen zou zijn. “Het zou te veel voor de hand liggen”, zei ze toen. “De song zou het verhaal alleen nog maar cheesier maken. Dus ik begrijp volledig waarom ze het niet willen gebruiken. Daarbij zal Barbie Girl hoe dan ook terug veel aandacht krijgen door de film.”

Maar wie de officiële trailer van Barbie al bekeken heeft, hoorde toch iets anders. Helemaal op het einde van de film is een korte sample van het nummer te horen. En het gaat daarbij niet gewoon over het originele nummer, maar om een gloednieuwe versie waarvoor Aqua de hulp inschakelde van twee populaire artiesten.

Nicki Minaj en Ice Spice

Gelijktijdig met de officiële trailer voor Barbie werden ook de titels van de nummers uit de film gelost. Daardoor weten we nu dat de sample van Barbie Girl komt uit een nieuwe versie van het nummer die speciaal voor de film gemaakt werd.

In de soundtrack staat namelijk het nummer Barbie World, dat een samenwerking is tussen de vrouwelijke rappers Nicki Minaj en Ice Spice. Maar ook de Deense groep Aqua staat als featuring artist bij het nummer, waardoor we er dus vanuit kunnen gaan dat hun nummer gesampled zal worden in Barbie World. En daar krijgen we op het einde van de trailer dus al heel kort iets van te horen.

Bekijk hier nog eens de gloednieuwe officiële trailer voor Barbie:

Beluister hier nog eens het iconische Barbie Girl van Aqua:

Barbie verschijnt op woensdag 19 juli 2023 in de Belgische filmzalen.

Meer
Lees meer...