Langverwachte film ‘Barbie’ krijgt eerste, opvallende teaser trailer

Warner Bros. Pictures heeft eindelijk een eerste teaser trailer gelost van Barbie. Die langverwachte film verschijnt pas halverwege 2023 in de cinema, maar we hebben nu dus al de eerste beelden van onder andere Margot Robbie als Barbie.

Het is nog meer dan een half jaar wachten op de release van Barbie, maar nu al neemt de spanning onder nieuwsgierige fans toe. Warner Bros. Pictures en Mattel castten in juli 2019 Margot Robbie als Barbie. Met de blonde actrice leek dus een nogal voorspelbare film in de maak.

Greta Gerwig

Toen in juli 2021 Greta Gerwig als regisseur en scenarist aan boord werd gehaald, stegen de verwachtingen echter. Zij kreeg in het verleden voor Lady Bird (2018) en Little Women (2020) namelijk al drie Oscarnominaties.

Voor het scenario van Barbie kon Gerwig trouwens rekenen op de hulp van haar echtgenoot Noah Baumbach. Ook die heeft al drie Oscarnominaties op zijn naam staan, één voor The Squid and the Whale (2005) en twee voor Marriage Story (2019).

Meerdere Kens en Barbies

In oktober 2021 haalde Barbie Ryan Gosling aan boord als Ken. De eerste grote verrassing volgde echter een maand geleden toen uitlekte dat Warner Bros. actrices Issa Rae en Hari Nef had gecast als andere versies van Barbie. Acteurs Simu Liu en Ncuti Gatwa zouden dan weer verschillende versies van Ken spelen.

Hoe dat precies zou ingevuld worden, was voorlopig nog onduidelijk. Maar dankzij de eerste teaser trailer van Barbie hebben we nu toch al meer een idee. Die begint namelijk met beelden van kinderen die met poppen spelen. Gerwig haalde daarvoor duidelijk inspiratie bij de openingsscène van 2001: A Space Odyssey. Ondertussen zegt een voice-over dat poppen al eeuwenlang bestaan, maar dat het tot voor kort altijd ging over babypoppen. Barbie bracht daar echter verandering in, zoals Margot Robbie meteen toont in de teaser. Op het einde van de trailer zien we meteen ook de verschillende Kens en Barbies kort in beeld.

Bekijk hier de teaser trailer van Barbie:

Barbie is vanaf woensdag 19 juli 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...