In de week van 1 tot en met 7 augustus raakten dagelijks gemiddeld 588 Belgen besmet met het nieuwe coronavirus. Op weekbasis is nu sprake van een stijging met 11 procent. Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen in anderhalve maand tijd verdubbeld. Eind juni was nog sprake van 10 miljoen besmettingen, terwijl vannacht de kaap van 20 miljoen overschreden werd.
Sciensano stelde in de week van 1 tot en met 7 augustus dagelijks gemiddeld 587,7 (afgerond 588) besmettingen met het coronavirus vast. Da’s een stijging van 11 procent in vergelijking met de week ervoor. Die stijging is minder sterk dan gisteren. Toen was nog sprake van 580 besmettingen per dag en een stijging van 16 procent ten opzichte van de cijfers van de week ervoor.
In totaal werd nu al bij 74.620 Belgen een besmettingen met het virus vastgesteld. Dat zijn er 468 meer dan gisteren. Dat cijfer wordt over een paar dagen bevestigd of aangepast door Sciensano, wanneer de gezondheidsorganisatie van de overheid alle cijfers heeft gecontroleerd.
28 ziekenhuisopnames, 4 doden
Dagelijks werden van 1 tot en met 7 augustus ook gemiddeld 26,7 (afgerond 27) coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Da’s een stijging van 15 procent in vergelijking met de week ervoor. In totaal werden nu al 18.498 Belgen met coronabesmettingen opgenomen in het ziekenhuis.
Per dag overlijden gemiddeld 4 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een stijging met 56 procent ten opzichte van de week ervoor. Die stijging is relatief sterk, want gisteren was sprake van 33 procent meer overlijdens op weekbasis. In totaal lieten nu al 9.879 mensen, die besmet waren met het virus, het leven.
20 miljoen besmettingen
Afgelopen nacht is wereldwijd de teller van 20 miljoen officiële coronabesmettingen overschreden. Dat blijkt uit cijfers van de gerenommeerde Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit. Het grootste aantal besmettingen werd vastgesteld in de Verenigde Staten, zo’n 5 miljoen. Daarna volgen Brazilië, met 3 miljoen besmettingen, en India, met 2,2 miljoen coronabesmettingen.
Eind juni was nog sprake van wereldwijd 10 miljoen gevallen. Dat cijfer is dus op amper anderhalve maand tijd verdubbeld. De universiteit heeft ook een beetje goed nieuws: het aantal overlijdens stijgt een stuk minder snel, dankzij onder andere betere behandelingen. In totaal staat de teller nu op 730.000 doden.