Left Right
scrollTop top

Wereldwijd dagelijks meer dan 160.000 besmettingen met coronavirus


Tedros Adhanom Ghebreyesus WHO directeur-generaal
© epa

Dagelijks raken meer dan 160.000 mensen besmet met het coronavirus. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bekendgemaakt tijdens een online persconferentie.

De pandemie van het nieuwe coronavirus lijkt in België en de rest van West-Europa enigszins onder controle. In grote delen van de wereld is ze dat echter totaal nog niet. Zestig procent van alle positieve gevallen zijn de afgelopen maand geregistreerd met op dit moment dagelijks meer dan 160.000 nieuwe besmettingen. In totaal zijn nu al bijna 10,7 miljoen gevallen geregistreerd en sterven al meer dan een half miljoen mensen aan Covid-19.

“We blijven erop hameren dat de beste manier om uit deze pandemie te komen, is een alomvattende aanpak te volgen”, zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO vandaag tijdens een online persconferentie. “Vind, isoleer, test, behandel elk geval, traceer ieder contact en plaats ze in quarantaine, leidt gezondheidswerkers op en geef ze het nodige materiaal en leer gemeenschappen zichzelf beschermen.”

Opflakkeringen

De WHO waarschuwde ook dat heropflakkeringen van het virus te verwachten vallen in landen die de coronamaatregelen versoepelen. “Maar landen die over de juiste systemen beschikken om zo’n alomvattende aanpak toe te passen, moet die opflakkeringen lokaal kunnen beheersen”, klinkt het. Tedros haalt daarbij Italië en Spanje als voorbeelden aan omdat zij na een heel zware uitbraak het virus nu relatief onder controle hebben.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572