‘The Silence of the Lambs’-sequelserie krijgt eerste trailer en releasedatum

Na heel wat films en series over The Silence of the Lambs-moordenaar Hannibal Lecter, vond CBS dat het tijd was om een ander personage in de kijker te zetten. De zender heeft dat idee uitgewerkt. En fans zullen vanaf eind februari kunnen volgen hoe het leven van Clarice Starling eruitziet, zo’n jaar na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs.

The Silence of the Lambs verbaasde vriend en vijand toen die bijna dertig jaar geleden een wereldwijd succes werd. De film vertelt het verhaal van seriemoordenaar Hannibal Lecter (Athony Hopkins) en de jonge FBI-agente Clarice Starling (Jodie Foster). Die laatste moet een moordzaak oplossen, en schakelt daarvoor de hulp in van de beruchte moordenaar.

The Silence of the Lambs-franchise

De film leverde maar liefst 272 miljoen dollar (een dikke 224 miljoen euro) en vijf Oscars op. Het was dan ook niet onlogisch dat The Silence of the Lambs in de jaren daarna uitgebouwd werd tot een heuse franchise. De film kreeg een sequel, Hannibal (2001), en een prequel, Red Dragon (2003). Die twee films gingen dieper in op het verhaal van Hannibal Lecter.

Daarna ging de Amerikaanse televisiezender NBC met het personage aan de slag. De serie Hannibal telt ondertussen drie seizoenen, waarin fans acteur Mads Mikkelsen aan het werk zien als de beruchte seriemoordenaar. Maar nu is het tijd voor een serie over Clarice Starling, vindt CBS, een andere zender.

Clarice

De serie gaat dieper in op het leven van Clarice Starling, zo’n jaar na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs. De jonge Starling wordt vertolkt door actrice Rebecca Breeds. Haar kan je kennen als onder andere Nicole Gordon uit Pretty Little Liars.

In Clarice blijft de FBI-agente werken aan moordzaken en zaken rond seksuele misdadigers. Maar de gebeurtenissen uit The Silence of the Lambs is ze nog helemaal niet vergeten. Integendeel.

Eerste teaser

In de eerste teaser van de reeks krijgen we (de rug van) Buffalo Bill te zien. Hij was de moordenaar waarnaar Clarice op zoek was in de film. Was, want op het einde van The Silence of the Lambs kregen we te zien hoe de FBI-agente de moordenaar vermoordde. Het personage keert dus waarschijnlijk niet écht terug, maar in flashbacks of nachtmerries.

Bekijk hier de teaser voor Clarice:

Clarice is vanaf 21 februari te zien op CBS. Hoe en wanneer we de serie in België zullen kunnen bekijken, is momenteel niet duidelijk.

Meer
Lees meer...