‘Pretty Little Liars’-actrice speelt hoofdrol in ‘The Silence of the Lambs’-sequel-serie

The Silence of the Lambs krijgt na bijna dertig jaar een vervolg. De film uit 1991 wordt opgevolgd door een serie, die volledig in het teken zal staan van FBI-agente Clarice Starling. En de hoofdrol in die reeks is voor een bekend gezicht, tenminste voor Pretty Little Liars-fans.

Clarice Starling was een indrukwekkend personage, toen The Silence of the Lambs uitkwam in 1991. Die rol leverde actrice Jodie Foster toen zelfs een Oscar op. En nu krijgt het personage ook haar eigen serie. Clarice zal worden uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS, die onder andere The Big Bang Theory, The Bold and the Beautiful en CSI heeft gemaakt.

Politiewerk en politiek

In The Silence of the Lambs is Clarice Starling een FBI-agente die de sadistische inzichten van Hannibal Lecter gebruikt om een (andere) moordenaar te vatten. Clarice zal zich een paar jaar later afspelen, in 1993. De agente zal “serial predators and killers” onderzoeken, maar tegelijk ook deel uitmaken van de politiek in Washington.

Veel meer is er nog niet over de sequel-serie geweten. Tot nu, want scenarioschrijvers Alex Kurtzman en Jenny Lumet hebben aangekondigd wie de hoofdrol in de reeks zal spelen. En da’s een bekend gezicht voor fans van Pretty Little Liars.

Nicole Gordon

De “nieuwe” Clarice Starling zal op het kleine scherm verschijnen, en doet dat in de vorm van Rebecca Breeds. De Australische actrice is vooral bekend door haar werk in Home and Away en Pretty Little Liars. Voor wie haar naam niet direct een belletje doet rinkelen: nope, ze speelt geen hoofdrol in de reeks. Maar wel een belangrijke bijrol.

Breeds is namelijk de actrice die Nicole Gordon speelt, een vriendin van Emily die uiteindelijk een relatie kreeg met Ezra en ontvoerd werd tijdens een Habitat For Humanity-missie in Zuid-Amerika. Iedereen dacht dat Nicole die drie jaar durende ontvoering niet overleefd had, maar niets was minder waar.

Meer
Lees meer...