‘Pretty Little Liars’-spin-off krijgt geen tweede seizoen

Iedereen kent A, de mysterieuze persoon die het leven van de vijf Pretty Little Liars-meisjes ontzettend moeilijk maakte. Na 7 seizoenen werd eindelijk bekend wie die persoon was. Einde verhaal. Tot een spin-off in het leven werd geroepen: Pretty Little Liars: The Perfectionists. Die serie krijgt geen tweede seizoen. Daarmee eindigt het PLL-tijdperk voorgoed.

Flashback naar 2010. Toen zond de Amerikaanse zender ABC Family (nu Freeform) de allereerste aflevering van Pretty Little Liars uit. En de zeven jaren die volgden, waren een ontzettend groot succes voor de Amerikaanse zender. De serie was immens populair en elke kijker genoot van de zoektocht naar de mysterieuze A die het leven van de vijf hoofdrolspeelsters ondraagbaar probeerde te maken. Uiteindelijk eindigde de originele serie in 2017.

Nieuw boek

Twee jaar later ging het verhaal verder, want er was een nieuwe verhaallijn. Sara Shepard, de schrijfster van de boeken van de originele PLL-serie, had een boek geschreven dat The Perfectionists heette. Dat was materiaal voor een nieuwe serie, die volgde op het Pretty Little Liars-tijdperk. Daaruit ontstond uiteindelijk Pretty Little Liars: The Perfectionists.

Voor die serie kropen Sasha Pieterse en Janel Parrish terug in de huid van Alison DiLaurentes en Mona Vanderwaal. Op die manier konden fans van het PLL-universum terugkijken naar twee meisjes van de originele serie. De andere hoofdrolspeelsters wilden niet aan boord stappen van de spin-off-reeks.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

In de nieuwe serie kwamen Alison en Mona elkaar tegen in het stadje Beacon Heights, dat een rustgevende plaats leek, tot er een moord gebeurde. Vervolgens kwamen heel wat geheimen aan het licht die de twee ‘vriendinnen’ samen met een nieuwe clan moeten oplossen.

De nieuwe reeks kende geen groot succes, want na amper één seizoen van tien afleveringen, kwam er geen vervolg op Pretty Little Liars: The Perfectionists. De spin-off kon namelijk niet genoeg kijkers trekken en werd daarom afgevoerd.

Op Instagram nam Sasha Pieterse ook afscheid van haar personage als Alison DiLaurentes, nadat het nieuws over het tweede seizoen bekend was. Daarbij schrijft ze: “Ali, Ik wil dat je weet hoe trots ik ben op hoezeer je bent gegroeid. Je doorzettingsvermogen en sterke persoonlijkheid zullen me altijd bijblijven.”

https://www.instagram.com/p/B27uT41l-rL/
Meer
Lees meer...