Jonge Zwitserse Muriel Furrer overleden na zware val op WK wielrennen

De 18-jarige renster Muriel Furrer is overleden aan de gevolgen van een val tijdens de wegrit voor vrouwen junioren op het wereldkampioenschap wielrennen in Zürich. De jonge Zwitserse liep bij een val een ernstig hoofdletsel op en was in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) bekendgemaakt.

De UCI kwam donderdag al met onrustwekkend nieuws over Muriel Furrer. De jonge Zwitserse was zondag zwaar ten val gekomen tijdens de juniorenwedstrijd op de weg voor vrouwen op het WK. Over de precieze omstandigheden van die val is nog niets geweten. Die worden momenteel nog onderzocht. Wel was toen al duidelijk dat ze een ernstig hoofdletsel had opgelopen.

Overleden in ziekenhuis

Furrer werd meteen nadat ze gevonden was met de helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens SRF is ze daar met spoed geopereerd. Haar toestand bleef echter kritiek.

Een dag later kwam dan het nieuws dat Muriel Furrer aan haar verwondingen was overleden in het Universitätsspital Zürich (USZ). Ze werd amper 18 jaar. De UCI en de organisatie van het WK in Zürich offeren hun medeleven aan de familie van Furrer.

Muriel Furrer werd dit jaar zowel op de wegwedstrijd, de tijdrit als de mountainbikewedstrijd van het Zwitser kampioenschap voor junioren vrouwen tweede. In het veldrijden pakte ze brons op dat nationaal kampioenschap.

Gevolgen voor WK?

Of het overlijden van Furrer gevolgen heeft voor de rest van het wereldkampioenschap in Zürich is nog niet duidelijk. De familie van de Zwitserse had deze ochtend nog laten weten te wensen dat de wedstrijden vandaag gewoon doorgingen. Momenteel is in Zwitserland de wegwedstrijd bij de beloften mannen bezig. Zaterdag staat de wegwedstrijd bij de vrouwen op de planning, zondag die bij de mannen.

Meer
Lees meer...