XINK werkt aan nieuw album en treedt volgend jaar opnieuw op in AB

De band lijkt écht nooit stuk te gaan. Twee jaar na hun iconische reünie staat XINK in 2025 namelijk opnieuw in de Ancienne Belgique. Deze keer wel met een nieuw bandlid op de basgitaar. De exclusieve show staat gepland op 23 april.

Na de release van hun gloednieuwe single Neem Me Mee, die vorige week verscheen, zijn de mannen van XINK terug met nog meer groot nieuws. Het Kempense viertal brengt in het voorjaar van 2025 een splinternieuw album uit en geeft op woensdag 23 april 2025 een exclusieve show in Ancienne Belgique. Dat is dezelfde zaal waar ze twee jaar geleden hun reünie vier keer uitverkochten.

XINK

Het is ondertussen al meer dan twintig jaar geleden dat we de band XINK, toen nog X!NK, leerde kennen tijdens Eurosong For Kids in 2003. Toen liet de band een diepe indruk achter met hun song De Vriendschapsband, die tot op vandaag overal nog luidop wordt meegezongen. Daarna volgden nog hits als Laat Me Vrij en De Andere Kant. Daarna hield de band ermee op.

Tot in 2022, want dan maakte XINK zijn comeback. Met vier uitverkochte concerten in AB en 8.000 verkochte tickets bewezen ze dat ze nog steeds immens populair zijn. Na de reünie stond de band ook nog op de grote podia van onder andere Rock Werchter en Pukkelpop. Kort daarna nam XINK wel afscheid van een van de leden. Bassist Philip verliet de band door andere prioriteiten.

Nieuw album, nieuw concert

Ondertussen zijn we weer twee jaar later en is XINK helemaal terug. Vorige week verscheen de nieuwe single Neem Me Mee en ondertussen werkt de band ook aan hun eerste album in 20 jaar tijd. Dat album zal ‘Dag Nul’ heten en verschijnt in het voorjaar van 2025. Om de release te vieren staat de band op woensdag 25 april opnieuw in de Ancienne Belgique.

Tickets voor het optreden van XINK in de Ancienne Belgique zijn vanaf vrijdag 25 oktober beschikbaar op de site van LiveNation.

Meer
Lees meer...