In het VTM-programma Mijn Restaurant stijgt de spanning vanavond tot een kookpunt. Terwijl de kandidaten denken dat ze zich simpelweg op een extra drukke week moeten voorbereiden, komen twee geheime recensenten. Het duo dat zij als beste bestempelen, wint de felbegeerde eerste vrijstelling en ontsnapt dus zeker aan de dreigende sluiting.
VTM heeft voor deze cruciale test niet de minsten ingeschakeld. Niemand minder dan rasacteur Filip Peeters en topsommelier Trésor Vets gaan op pad om de restaurants aan een kritische blik te onderwerpen. Nadat het duo dinsdag al te zien was in MYN (Genk) en VONK (Antwerpen), zijn vanavond de overige twee steden aan de beurt.
Lucien in Kortrijk
In Kortrijk, bij Charlotte en Aristide, worden de geheime juryleden onmiddellijk herkend. “Ik verschoot mij een ongeluk. Filip kan megagoed acteren en de man erover is Trésor. Van de cornflakes, maar dan beter”, lacht Charlotte. Net als in Antwerpen zetten de heren de boel extra op scherp door hun exacte vertrektijd door te geven, wat het duo van Lucien aanzet tot een recordtempo.
Dat tempo blijkt echter nét iets té vlot. “Als het rap moet gaan, doen we rap hé”, lacht Aristide. Charlotte is minder enthousiast: “Ik stond te sukkelen met mijn voorgerechten. Ze hadden hun aperitief nog maar net.”
Datcha in Gent
Intussen stijgt de temperatuur ook in Gent. “Sara en ik waren nucleair gisteren”, bekent Ruslan van datcha. Lauranne vult aan: “Het is hier één grote pressure cooker.” Ondanks de stress probeert Ruslan met een glimlach de boel recht te trekken.
De vraag is of die goede vibes standhouden wanneer Filip en Trésor hun vork in het eerste gerecht zetten. De recensenten merken de spanning meteen op en maken een scherpe vergelijking die de chaos perfect samenvat: “In Kortrijk was het een choreografie, hier in Gent is het eerder verkeerschaos.”
Wanneer de laatste hap is genomen, is het tijd om de kaarten op tafel te leggen. Welk restaurant heeft de geheime recensenten het meest kunnen overtuigen, en wie pakt de vrijstelling?
