De afvalrace in Mijn Restaurant nadert zijn absolute kookpunt. Na het emotionele vertrek van MYN uit Genk vorige week, is de wedstrijd een genadeloze nieuwe fase ingegaan. Voor de drie overgebleven duo’s is er geen ruimte meer voor middelmatigheid; de finale is in zicht en de inzet is hoger dan ooit.
Met de felbegeerde hoofdprijs van 40.000 euro en een jaar lang exclusieve professionele begeleiding in het achterhoofd, staan de zenuwen bij de laatste drie koppels strak gespannen. De jury is opnieuw op pad voor een cruciale ronde langs de deelnemende steden. Het doel? Bepalen welk restaurant als eerste zeker is van een plek in de grote finale. Nadat ze eerder al in Gent bij datcha (Lauranne en Ruslan) langsgingen, zijn vanavond de schijnwerpers gericht op VONK in Antwerpen en Lucien in Kortrijk.
Torenhoge verwachtingen in Kortrijk
Voor Aristide en Charlotte van restaurant Lucien lijkt de uitgangspositie op papier ideaal. Dankzij het behalen van een tweede vrijstelling konden zij zich in alle rust voorbereiden op dit beslissende bezoek, zonder de stress van een eliminatieronde in hun nek. Maar die rust blijkt bedrieglijk. De juryleden verwachten immers dat de extra tijd zich vertaalt in pure perfectie.
“De verwachtingen zijn torenhoog”, waarschuwt jurylid Marc Coucke voorafgaand aan het bezoek. Ook Charlotte is zich bewust van de immense druk: “We mogen geen fouten maken.” Het duo weet dat elke misstap op dit niveau fataal kan zijn voor hun droom.
Verbrande toastjes
Helaas slaat het noodlot toe op het moment dat het er het meeste toe doet. Wat een vlekkeloze service moest worden, verandert in een nachtmerrie wanneer het voorgerecht wordt uitgeserveerd. Bij de coquilles serveert het team verbrande toastjes aan de jury.
“Dat is echt een grote fout. Ik ben eigenlijk een beetje gechoqueerd. Dit is niet het beste moment voor Lucien om steken te laten vallen”, reageert Marcelo Ballardin. De harde kritiek komt binnen als een mokerslag bij Charlotte, die haar emoties moeilijk de baas kan. “Ik heb flair voor drama en als ik één fout zie, dan maak ik het echt groot,” geeft ze toe.
