Ex-Thuis-ancien Janine Bischops maakt gevoelige overstap naar Familie

Het is als overlopen naar de vijand. Janine Bischops, die jarenlang Jenny speelde in de VRT-soap ‘Thuis’, maakt de overstap naar de grote concurrent ‘Familie’. Bischops, en vele trouwe fans met haar, was niet opgezet met hoe ze behandeld werd in ‘Thuis’. Het plan was zelfs om haar op termijn uit de serie te schrijven, maar ze besliste daarop zelf meteen de show te verlaten. De vraag is nu of haar overstap naar VTM haar in dank zal worden afgenomen door de fans.

Familie startte met een knaller van een seizoensopener, maar het belangrijkste nieuws kwam wellicht pas de dag erna. VTM maakte namelijk deze morgen bekend dat er een nieuw personage zal worden toegevoegd aan de cast. Op zich niet zo bijzonder, zou je denken. Maar wie dat nieuwe personage zal spelen, doet alvast veel stof op waaien. Niemand minder dan Thuis-ancien Janine Bischops maakt de overstap naar de grote concurrent.

Bischops zal vanaf het najaar de rol van Brigitte De Wulf gaan vertolken, de moeder van Lars (gespeeld door Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen). Zo vrolijk en vriendelijk haar personage was in Thuis, zo afstandelijk en kil zal ze zijn in Familie.

Zo doet Bischops met haar terugkeer naar tv al meteen een hoop stof opwaaien, en dat niet alleen naast het scherm. Ook in de serie zal haar komst een heel grote impact hebben. Al zal haar terugkeer op het kleine scherm misschien wel van korte duur zijn. Het gaat namelijk maar om een gastrol. De komst van Brigitte zal kort maar krachtig zijn, zo kondigt VTM aan.

“Ik voel me als Neymar”

“Ik heb er geen moment over getwijfeld”, zegt Janine Bischops. “De uitdaging is groot om na Thuis opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere”. Over haar rol is ze alvast in de wolken: “Ik mag bij mijn komst in Familie meteen een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende Familie-personages. Spannend!”

Bischops zal voor het eerst te zien zijn in de VTM-soap in de aflevering van dinsdag 21 november. Wij kijken er alvast naar uit, al zal het ongetwijfeld wat raar aanvoelen om haar bij de grote concurrent aan het werk te zien.

Meer
Lees meer...