‘A Complete Unknown’: Bekijk eerste beelden van Timothée Chalamet als Bob Dylan in biopic

Er is een eerste teaser trailer van A Complete Unknown. In deze biopic van Bob Dylan kruipt Timothée Chalamet in de huid van de iconische zanger. We horen hem dan ook meteen zingen.

Timothée Chalamet is eind dit jaar opnieuw te zien in een langverwachte film. De populaire acteur speelt namelijk de hoofdrol in een biografische film over de bekende Amerikaanse zanger-gitarist Bob Dylan. Die film kreeg de naam A Complete Unknown en heeft nu een eerste teaser trailer.

De film is een biopic van Bob Dylan en legt daarbij extra aandacht op zijn omstreden overstap van een akoestische naar een elektrische gitaar midden jaren 1960. De film is van de hand van James Mangold, die bekend is van de Oscargenomineerde films Logan en Ford v Ferrari. Naast Chalamet bestaat de cast verder nog uit onder andere Monica Barbaro (Top Gun: Maverick), Elle Fanning (All the Bright Places) en Edward Norton (American History X).

Bob Dylan

De Amerikaanse zanger is intussen 83 jaar oud en wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. In 2016 kreeg Dylan de Nobelprijs voor Literatuur vanwege zijn bijdrage aan de kunst van het songwriten. Hij was de eerste songwriter die deze prijs ontving.

Dylan heeft naast zijn zangcarrière ook controverses gekend. In 2021 werd hij beschuldigd van grooming en seksueel misbruik van een amper 12 jaar oud meisje. De feiten dateren van 1965, maar werden pas vele jaren later naar voren gebracht door de vrouw. Een jaar later werd die aanklacht ingetrokken.

Bekijk hier de teaser van A Complete Unknown:

A Complete Unknown verschijnt in december 2024 in de cinema.

Meer
Lees meer...