Bob Dylan beschuldigd van seksueel misbruik 12-jarig meisje

De Amerikaanse zanger Bob Dylan wordt beschuldigd van grooming en seksueel misbruik van een meisje van amper 12 jaar oud. De feiten dateren van 1965, maar de ondertussen volwassen vrouw is nu pas naar de rechter getrokken.

In een nieuwe rechtszaak wordt de Amerikaanse zanger Bob Dylan (80) beschuldigd van grooming en seksueel misbruik. De feiten vonden plaats in zijn appartement in het Chelsea Hotel in 1965. Grooming verwijst naar benaderen van jongeren door volwassenen, waarbij ze proberen om het vertrouwen te winnen van die jongeren en hen uiteindelijk zover te krijgen om over te gaan tot seksuele handelingen. Die techniek wordt vaak gebruikt door misbruikers om het misbruik te rechtvaardigen omdat het slachtoffer het “vrijwillig” deed.

Grooming en seksueel misbruik

In de rechtszaak beschuldigt de vrouw, die in de documenten J.C. genoemd wordt, de zanger ervan haar als 12-jarige drugs en alcohol gegeven te hebben om haar vervolgens “meerdere keren seksueel te misbruiken”. De incidenten vonden plaats over een periode van zes weken. Op dat moment was Dylan 24 jaar oud.

Volgens het slachtoffer misbruikte Dylan zijn status als bekende muzikant om haar te drogeren en misbruiken. Een verantwoordelijke voor Bob Dylan reageerde al bij USA Today en liet daarbij weten dat de “56 jaar oude beschuldigingen onwaar zijn en dat ze zich tot op de bodem zullen verdedigen”.

Meer
Lees meer...