Bob Dylan heeft een nieuw album uit en verbreekt een record!

Bob Dylan Rough And Rowdy Ways Billboard Top 40
EPA

Bob Dylan bracht vorige week op z’n 79ste een nieuw album uit. ‘Rough And Rowdy Ways’ verscheen in de Amerikaanse hitlijsten op de tweede plaats, en die bezorgde Dylan een uniek record. Op dit moment is hij de enige artiest ooit die sinds de jaren 1960 elk decennium minstens één album in de top 40 heeft gekregen.

De hele wereld is lovend over ‘Rough And Rowdy Ways’, het nieuwe album van Bob Dylan. De plaat verscheen dan ook al snel in de Amerikaanse hitlijsten, en op een indrukwekkende tweede plaats. Het album zorgt ervoor dat Bob Dylan nu in zeven verschillende decennia minstens één plaat in de top 40 heeft gekregen.

Zeven decennia lang

De eerste keer dat een album van Bob Dylan in de Album Top 40 van de Amerikaanse Billboard verscheen, was in de jaren 1960. Dylan (die ondertussen de Nobelprijs voor de Literatuur heeft gewonnen) was toen iets ouder dan 20. Dat decennium volgden nog 7 albums die een plekje in de top 40 kregen.

In het decennium erna, dat van de jaren 1970, heeft Bob Dylan voor het eerst gepiekt. Die tien jaar stonden maar liefst 14 albums in het lijstje van de 40 beste platen in de Verenigde Staten. In de jaren 1980 (7 top 40-albums) en 1990 (4 top 40-albums) deed hij het heel wat minder goed.

Ook na de eeuwwisseling was Bob Dylan een enorm actief muzikant, ook al was hij toen al ouder dan 60. In de nillies scoorde hij 7 albums in de top 40, in de tens zelfs 9. En nu heeft Bob Dylan dus een record gebroken, door z’n ‘Rough And Rowdy Ways’ op nummer twee de lijst te doen binnenkomen.

23 keer top 10

Voor de oplettende lezers: jep, dat zijn 50 albums van Bob Dylan die in de Billboard Top 40 zijn beland. Bijna de helft daarvan (23 om precies te zijn) deed het zelfs extreem goed, en behoorden op een bepaald moment tot de top 10.

‘Rough And Rowdy Ways’ beluisteren, kan je onder andere via Spotify:

Gesponsorde artikelen