Timothée Chalamet gecast als Bob Dylan in aankomende biopic

Timothée Chalamet neemt de rol van Bob Dylan op zich in de aankomende biopic getiteld A Complete Unknown. Chalamet zal ook zijn zangkunsten bovenhalen om Dylans nummers te vertolken in de film. Een releasedatum voor de film is nog niet bekend.

Timothée Chalamet heeft weer een nieuwe uitdaging aangenomen. Na zijn hoofdrollen in Wonka en Dune: Part Two, zal de acteur nu ook de rol van Bob Dylan vertolken in een biopic van de zanger. Naast Chalamet maken ook Elle Fanning als Sylvie Russo, Monica Barbaro als Joan Baez, Nick Offerman als Alan Lomax en Boyd Holbrook als Johnny Cash hun opwachting in de film.

Bob Dylan

De Amerikaanse zanger is intussen 82 jaar oud en wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. In 2016 kreeg Dylan de Nobelprijs voor Literatuur vanwege zijn bijdrage aan de kunst van het songwriten. Hij was de eerste songwriter die deze prijs ontving.

Dylan heeft naast zijn zangcarrière ook controverses gekend. In 2021 werd hij beschuldigd van grooming en seksueel misbruik van een amper 12 jaar oud meisje. De feiten dateren van 1965, maar werden pas vele jaren later naar voren gebracht door de vrouw. Een jaar later werd die aanklacht ingetrokken.

Foto’s gelekt

Op X, voorheen Twitter, verschijnen nu uitgelekte foto’s van Chalamet als Bob Dylan. De acteur draagt een versleten sjaal en is voorzien van handschoenen. Ook de gitaar kan natuurlijk niet ontbreken bij de jonge Dylan. Op video’s is te zien hoe hij zich een weg baant door de drukke straten van het New York City van de jaren ’60.

Meer
Lees meer...