Nick Offerman en Betty Gilpin vervoegen cast nieuwe Netflixreeks van ‘Game of Thrones’-makers

Netflix werkt op dit moment aan de nieuwe politieke dramareeks Death by Lightning. Enkele weken geleden kwamen we al te weten dat Matthew Macfadyen (Succession) en Michael Shannon (The Flash) de hoofdrollen zullen spelen. Executive producers van dienst zijn David Benioff en D.B. Weiss, het duo achter Game of Thrones.

Ondertussen vijf jaar geleden tekenden David Benioff en D.B. Weiss een contract met Netflix. Het ging om een contract met een waarde van zo’n 200 miljoen dollar (zo’n 184 miljoen euro), waaronder het duo verschillende series en films zou maken voor de streamingdienst. Het volgende project is Death by Lightning, waarover steeds meer informatie bekend raakt.

Death by Lightning

Death by Lightning is een politieke dramareeks, die gebaseerd is op het boek Destiny of the Republic van Candice Millard uit 2011. Het verhaal wordt omschreven als een “waargebeurd verhaal dat vreemder is dan fictie”. We volgen de 20ste president van de Verenigde Staten, James Garfield en zijn grootste fan Charles Guiteau, die hem uiteindelijk vermoord.

We wisten al dat de rol van president James Garfield gespeeld zal worden door Michael Shannon (General Zod uit The Flash), terwijl Matthew Macfadyen (Tom uit Succession) in de huid kruipt van Charles Guiteau. En nu zijn er nog twee nieuwe namen toegevoegd aan de reeks.

Nick Offerman en Betty Gildin

Nick Offerman (The Last Of Us) en Betty Gilpin (GLOW) zullen ook te zien zijn in Death by Lightning. Betty Gilpin zal daarbij de rol van First Lady Crete Garfield spelen. Nick Offerman kruipt in de huid van vicepresident Chester Arthur, die Garfield opvolgt als president.

De regie van Death by Lightning is in handen van Matt Ross, die eerder al 28 Hotel Rooms, Captain Fantastic en Gastlit regisseerde. Mike Makowsky (Bad Education) wordt de showrunner. David Benioff, D.B. Weiss en Bernie Caulfield zijn executive producers. Zij werkten al samen aan Game of Thrones en 3 Body Problem, dat in maart verschijnt op Netflix.

Het is nog niet geweten wanneer Death by Lightning zal verschijnen op Netflix.

Meer
Lees meer...