‘Wonka’ met Timothée Chalamet vanaf nu te zien in de bioscoop

Het is zover. Vanaf deze week is de nieuwe film Wonka in de bioscoop te zien. Daarin zien we het verhaal van de bekende snoepjesman Willy Wonka en hoe zijn liefde voor zoetigheid is ontstaan. In de film wordt de rol van Wonka gespeeld door Timothée Chalamet.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Warner Bros. aankondigde dat Timothée Chalamet de rol van een jonge Willy Wonka zou spelen in Wonka. Die film is een prequel en vertelt het verhaal van Willy op weg naar zijn status als ‘snoepjeskoning’.

Naast Chalamet zien we ook onder andere Rowan Atkinson (Mr. Bean) en Olivia Colman (The Crown). Daarnaast doet ook acteur Hugh Grant zijn intrede als Oompa Loompa.

Wonka

In de nieuwste herwerking van Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl focust het verhaal op Willy Wonka en zijn geschiedenis. De eerste trailer toonde ons alvast hoe Wonka de jonge chocolatier zal volgen in de zoektocht naar zichzelf en het perfecte recept voor een succesvol snoepjesbedrijf.

Zo trekt hij naar verschillende eilanden op zoek naar smaken én lijkt hij zelfs gebruik te maken van een vleugje magie. Ook in dit verhaal zien we Oompa Loompa’s. Het feit dat die rol gespeeld wordt door Hugh Grant kon eerder al op kritiek rekenen, maar toch zijn de eerste reacties op de film overwegend positief.

Muzikale noot

Net zoals in de vorige film met Johnny Depp als Wonka, is er ook deze keer ruimte voor wat muzikale intermezzo’s. Enkele weken geleden deelde Warner Bros. al een clip waarin acteur Timothée Chalamet zijn zangkunsten bovenhaalde als Wonka en ook daarnaast beloofde de filmstudio dat er veel muziek in de nieuwe versie zou zitten. De film lijkt dus nu al de must see van het eindejaar te worden.

Bekijk de trailer van Wonka hier:

Wonka is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...