Dwergacteurs reageren teleurgesteld op casting Hugh Grant als Oompa Loompa in nieuwe ‘Wonka’

De langverwachte film Wonka krijgt meer en meer vorm. Vorige week kwam de eerste trailer uit en daarin was alvast te zien hoe acteur Timothée Chalamet in de huid van Willy Wonka kroop. Ook een van de Oompa Loompa’s was al kort te zien. Die wordt in deze film gespeeld door acteur Hugh Grant. Dat is iets wat bij een aantal andere acteurs uit de industrie in het verkeerde keelgat is geschoten.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Warner Bros. aankondigde dat Timothée Chalamet de rol van een jonge Willy Wonka zou spelen in Wonka. Die film is een prequel en vertelt het verhaal van Willy op weg naar zijn status als ‘snoepjeskoning’. Naast Chalamet zien we ook onder andere Rowan Atkinson (Mr. Bean) en Olivia Colman (The Crown).

Daarnaast doet ook acteur Hugh Grant zijn intrede als Oompa Loompa. Hoewel die casting door veel critici op positieve feedback kon rekenen, was dat niet in de volledige industrie het geval.

Wonka

In de nieuwste herwerking van Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl focust het verhaal op Willy Wonka en zijn geschiedenis. De eerste trailer toonde ons alvast hoe Wonka de jonge chocolatier zal volgen in de zoektocht naar zichzelf en het perfecte recept voor een succesvol snoepjesbedrijf. Zo trekt hij naar verschillende eilanden op zoek naar smaken én lijkt hij zelfs gebruik te maken van een vleugje magie.

Bij zijn zoektocht wordt hij alvast geholpen door de Oompa Loompa’s. Een daarvan wordt gespeeld door acteur Hugh Grant, die ook al kort in de eerste trailer te zien was.

Geen goede zet

Die casting vindt niet iedereen een even goede zet. Zo zijn er enkele acteurs met dwerggroei die ondertussen hun mening hebben gedeeld. Een daarvan is acteur George Coppen. Hij speelde onder andere mee in de Netflixserie The School For Good And Evil en vertelt in een interview met BBC dat hij graag een acteur met dwerggroei in de rol van Oompa Loompa gezien had.

“Veel acteurs met dwerggroei hebben het gevoel dat ze uit de industrie geduwd worden”, vertelt Coppen. “We vinden dat we meer normale rollen verdienen, maar die krijgen we niet. Om nu te zien dat ook deze deur gesloten blijft …”, gaat hij verder. “Nu hebben ze Grants hoofd uit proportie getrokken zodat het groter lijkt. Ik dacht ‘Wat hebben ze met hem gedaan?’.”

Bekijk de trailer van Wonka hier:

Meer
Lees meer...