‘Wonka’-regisseur koos voor Timothée Chalamet als Wonka door virale video’s uit kindertijd

Deze week deelde Warner Bros. de eerste trailer van de film Wonka. Daarin speelt acteur Timothée Chalamet de rol van Willy Wonka, de bekende chocolatier uit Charlie and the Chocolate Factory. Dat de film een bepaald musicalaspect met zich meedraagt, is ook al zeker. En daarom was regisseur Paul King maar al te blij om tijdens de voorbereidingen te zien dat Chalamet het nodige muzikale talent had.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Warner Bros. aankondigde dat Timothée Chalamet de rol van een jonge Willy Wonka zou spelen in Wonka. Die film is een prequel en vertelt het verhaal van Willy op weg naar zijn status als ‘snoepjeskoning’. Al sinds het begin had regisseur Paul King (Paddington) Chalamet in gedachten als ‘zijn’ Willy Wonka, maar enkele virale video’s van zijn jongere jaren hielpen hem nog bij zijn keuze.

Wonka

De nieuwe film is een nieuwe herwerking van Charlie and the Chocolate Factory van schrijver Roald Dahl. Maar deze keer gaat het dus niet over de jonge Charlie, maar wel over de directeur van de chocoladefabriek zelf: Willy Wonka. Het is een prequel die focust op de geschiedenis van Willy en de zoektocht naar zichzelf en het perfecte recept voor een succesvol bedrijf.

In de eerste trailer zien we alvast hoe hij op zoek gaat naar nieuwe smaken op onbewoonde eilanden, hoe hij anderen aanzet om hem te helpen en hoe hij (letterlijk) op magische wijze een oplossing lijkt te vinden. Naast Chalamet zijn ook Rowan Atkinson (Mr. Bean) en Olivia Colman (The Crown) te zien.

Musical

In die trailer was het ook merkbaar dat Wonka enkele musicalaspecten zal bevatten. Het was bij de casting van Wonka dus ook een belangrijke vereiste dat de acteur bereid was om te zingen en dansen. En hoewel King al sinds het begin aan Timothée Chalamet dacht, waren er toch enkele video’s die hem bij die keuze hebben geholpen.

“Ik heb hem de rol meteen aangeboden”, vertelt King in een interview met Rolling Stone. “Maar zijn optredens uit het middelbaar staan op YouTube en die heb ik bekeken. Daar zag ik ook meteen tot wat hij in staat was én dat hij kon zingen en dansen. Toen ik hem aansprak over de film, wilde hij vooral aan de mensen tonen dat hij dat soort dingen ook kan.”

Bekijk hier enkele video’s van de jonge Timothée Chalamet:

Wonka verschijnt rond Kerstmis dit jaar in de bioscoop.

Meer
Lees meer...