‘Wonka’-regisseur laat weten “enorm veel echte chocolade te hebben gebruikt” tijdens productie nieuwe film

Sinds de release van de trailer van Wonka vorige week blijft het nieuws regenen rond de nieuwste film van Paddington-regisseur Paul King. Hoewel het ongeveer tot de kerstperiode zal duren vooraleer we de film ook echt te zien krijgen, vertelt King toch al heel wat over hoe de opnames verliepen. En zoals dat gaat met een film over een snoepfabriek, kwam daar alvast heel wat chocolade bij te pas.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat Warner Bros. aankondigde dat Timothée Chalamet de rol van een jonge Willy Wonka zou spelen in Wonka. Die film is een prequel en vertelt het verhaal van Willy op weg naar zijn status als ‘snoepjeskoning’. Naast Chalamet zien we ook onder andere Rowan Atkinson (Mr. Bean) en Olivia Colman (The Crown).

Wonka

Wonka wordt een nieuw herwerking van Roald Dahls Charlie and the Chocolate Factory. Het nieuwe verhaal focust op de geschiedenis van Willy en de zoektocht naar zichzelf en het perfecte recept voor een succesvol bedrijf. In de eerste trailer zien we alvast hoe hij op zoek gaat naar nieuwe smaken op onbewoonde eilanden, hoe hij anderen aanzet om hem te helpen en hoe hij (letterlijk) op magische wijze een oplossing lijkt te vinden.

Wat volgt is een succesverhaal waarbij iedereen fan lijkt te zijn van zijn chocolade en snoep. Maar dat succes gaat natuurlijk gepaard met een paar minder aangename gevoelens en uitdagingen. In de trailer zien we ook alvast een muzikale scène waarbij iedereen lijkt te dansen op een groot marktplein.

Veel chocolade

In de trailer was ook alvast heel wat snoep en chocolade te zien. In een recent interview laat regisseur King dan ook weten dat veel van die chocolade ook echt was en zelfs speciaal gemaakt werd door een chocolatier. “Ik ben 22 kilogram aangekomen door deze film. We hadden een ongelooflijke chocolatier op de set en die maakte zo’n lekkere dingen. Dus ja, dan mochten we proeven. We hadden zelfs een enorme pot met warme chocolade. Er was gewoon altijd en overal héél veel chocolade”, vertelt hij aan People.

Meer
Lees meer...