‘A Knight of the Seven Kingdoms’: HBO deelt eerste foto van nieuwe ‘Game of Thrones’-spin-off én maakt deel van cast bekend

De productie van A Knight of the Seven Kingdoms, een nieuwe spin-off van Game of Thrones, is zojuist van start gegaan in Belfast, Noord-Ierland. HBO deelde daarbij een foto van acteur Peter Claffey, een van de hoofdrolspelers, op de set. Meteen kwamen we ook heel wat nieuwe acteurs te weten die in de reeks te zien zullen zijn.

Terwijl het tweede seizoen van House of the Dragon zojuist van start is gegaan op HBO Max en Streamz, wordt er achter de schermen volop gewerkt aan nieuwe spin-offs van Game of Thrones. De laatste aflevering van die reeks dateert ondertussen al van 2019, maar de verhalen uit de wereld van Westeros zijn nog lang niet allemaal verteld.

Eén van die spin-offs die al groen licht kreeg, is A Knight of the Seven Kingdoms. De reeks zou minstens drie seizoenen krijgen, waarvan het eerste in 2025 verschijnt.

Cast

Ondertussen is zojuist in Belfast de productie van A Knight of the Seven Kingdoms van start gegaan. Daardoor kennen we ook enkele nieuwe castleden. HBO had eerder al bekendgemaakt dat Peter Claffey (Vikings: Valhalla) en de jonge Dexter Sol Ansell (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) de hoofdrollen zullen vertolken.

De cast bestaat verder ook nog uit Finn Bennett (True Detective: Night Country) als Aerion Targaryen, Bertie Carvel (The Crown) als Baelor Targaryen, Tanzyn Crawford (Tiny Beautiful Things) als poppenspeler Tanselle, Daniel Ings (Sex Education) als Lyonel ‘Laughing Storm’ Baratheon en Sam Spruell (Fargo) als Maekar Targaryen.

Sarah Adina Smith (Lessons In Chemistry) zal drie van de zes afleveringen regisseren. Owen Harris (Black Mirror) neemt de andere afleveringen voor zijn rekening.

Waarover gaat A Knight of the Seven Kingdoms?

A Knight of the Seven Kingdoms zal gaan over de avonturen van de moedige ridders Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg). Het zal zich 90 jaar voor Game of Thrones en iets meer dan 100 jaar na het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon afspelen.

“Een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros … een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijdperk waarin de Targaryens nog steeds de Iron Throne in hun bezit hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit de levende herinnering is verdwenen, wachten deze bizarre vrienden grote taken, sterke vijanden en gevaarlijke heldendaden”, klinkt de beschrijving van HBO van de aankomende serie.

Meer
Lees meer...