Left Right
scrollTop top

Aandachtige kijkers vinden “dode pixels” in ‘Army of the Dead’


Army of the Dead
© Netflix

De zombies uit Army of the Dead zijn niet de enige ‘doden’ die je tijdens de film op je scherm te zien krijgt. Aandachtige kijkers merkten namelijk op dat er verschillende dode pixels in de film zitten. Voor de kijker zijn die te zien als witte stipjes.

De zombiefilm Army of the Dead staat nu al een tijdje op Netflix en aandachtige kijkers hebben een kleine fout ontdekt. En als we zeggen klein, dan menen we dat ook. Want de “fout” is maar zo groot als een pixel.

Army of the Dead Pixels

In de film werden namelijk een aantal zogenaamde dode pixels ontdekt. Deze pixels werkten niet en bleven tijdens de film wit. Het ging soms om één pixel, soms twee en op andere momenten drie. De pixels werden uitvoerig besproken op Twitter en reddit. Daarbij merkten de gebruikers op dat de pixels niet in elke scène te zien waren.

Daardoor concludeerden ze dat het ging om één defecte camera. De film werd gemaakt met digitale camera’s, maar met vintage lenzen waardoor de beelden ook een retro feel kregen. Maar daardoor kunnen er dus zo’n dingen gebeuren. Het is overigens niet de eerste keer dat er dode pixels opduiken in producties van Netflix. Zo spotte reddit-gebruiker XEvilrobot eerder ook al witte pixels in Extraction, Jupiter’s Legacy en Shadow and Bone.

Sommige kijkers tweetten ook al dat ze dachten dat er iets scheelde met hun televisietoestel. Maar al bij al kunnen de meesten er nog hartelijk om lachen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…